Beestjes zoeken in de Bakkefeansterdunen

 

Op woensdag 26 augustus van 14.00 – 16.00 uur organiseert It Fryske Gea voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in de Bakkefeansterdunen bij Bakkeveen een jeugdmiddag “Beestjes zoeken in de Bakkefeansterdunen”. Een leerzame en leuke middag waarbij kinderen in het natuurgebied op zoek gaan naar allerlei beestjes: in de grond, op de grond, in de planten, in de bloemen én in de lucht. Opgave voor deze middag kan tot en met dinsdag 25 augustus via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 2,50 per persoon.

 

Allemaal kleine beestjes
De Bakkefeansterdunen, onderdeel van It Mandefjild, is een bijzonder heidegebied met zandverstuiving. Beestjes zijn er dol op. Er vliegt, hipt en kruipt van alles rond: onopvallende kleine vliegjes, prachtige glimmende kevertjes, mieren, bijen, hommels, vlinders en libellen. Geen wonder, want er zijn ideale plekjes om te leven. Maar kleine beestjes hebben ook een schuilplek nodig om zich te verstoppen. Met behulp van een loeppotje gaan de kinderen aan de slag, op zoek naar de beestjes. Aan de hand van een zoekkaart gaan ze zelf bekijken welke beestjes zoal in het natuurgebied leven.

 

Voor meer informatie over deze en de andere activiteiten: www.itfryskegea.nl.

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie