Ballonvaart (de uitgestelde): vanavond (update)

[18:45 uur] Opstijgplaats is weiland aan de weg/fietspad Bakkeveen – Waskemeer bij kruising naar Mandefjild.

Vanavond, 23 augustus vindt weer een deel van de uitgestelde ballonvaart van zaterdag 27 juni plaats.

Even ter herinnering: zaterdag 27 en zondag 28 juni zouden er elke avond 21 personen in 3 ballonnen een vaart maken. De zondagavond ging wel door; de zaterdagavond helaas niet i.v.m. de weersomstandigheden.

Schuiven in planningen blijkt ook hier lastig. Daarom zijn 10 personen op donderdag 23 met 1 ballon vanaf ’t Hout vertrokken. Dan staat vanavond 1 ballon met 5 personen op de planning. De laatste ballon met 10 personen zal naar verwachting midden september het luchtruim kiezen. Veel later kan niet, want dan is het seizoen voorbij.

Vanavond zal worden opgestegen in de omgeving Mandewijk / Mandefjild. Met een zuidoostenwind komt de ballon met de 5 passagiers dan precies over Bakkeveen heen. Verzamelen bij De Brink tussen 18:15 en 18:30 uur. Luchtruim wordt om ruim 19 uur gekozen.

We melden nog even op deze site rond 18:30 uur waar precies wordt opgestegen. Dus als je op de fiets een ommetje maakt, kun je altijd even langskomen om de voorberedingen gade te slaan.

Later meer.

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie