Michael Jackson

Het was een sobere maar strak geregisseerde herdenkingsdienst voor Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles afgelopen dinsdag. Gek genoeg had ik steeds het idee dat Jackson elk moment in “Thriller- stijl” uit de kist zou stappen. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ineens was Jackson niet ‘slechts’ King of Pop maar “simply, The Greatest Entertainer Who Ever Lived”. In de jaren ’80 en begin jaren ’90 was dat zeker het geval. De familie Jackson straalde eensgezindheid uit. Dat is vroeger wel anders geweest. Bij alle mooie woorden van liefhebbende familie en vrienden vroeg ik mij af of zij Jackson niet ervan hadden moeten weerhouden om 50 (!) concerten te geven. Zij wisten toch ook hoe hij eraan toe was? Anderzijds is Jackson natuurlijk verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes. Hoogtepunt vond ik de speech van Smokey Robinson die met zelfspot en humor vertelde dat zijn ‘volwassen’ nummer “Who’s loving you” door de indertijd 10-jarige Jackson beter werd gezongen dan hijzelf had gekund. De daarop volgende vertolking van het lied door Shaheen Jafargholi, bekend van ‘Britain’s Got Talent’ maakte indruk. Dieptepunt vond ik het – letterlijk – uit de toon vallende optreden van Mariah Carey en de speech van concertchoreograaf Kenny Ortega die verkondigde dat de concertreeks de ‘triomfantelijke comeback’ van Jackson zou inluiden. Bescheidenheid siert de mens. Oprecht of niet, al met al was het een waardig eerbetoon. De snikkende Paris Jackson bezorgde mij een brok in de keel.

Diederik Briedé
 

Klik ook op www.glipper.nl

Geplaatst in: Opmerkelijk

12 reacties op “Michael Jackson

 1. Jacob zegt:

  van alle kanten wordt je belaagd met artikelen over Michael Jackson. Is een site als Bakkeveen.nl nu echt een site om zo’n stukje te plaatsen? lijkt mij niet.

 2. Jeen zegt:

  Jacob ik sluit me bij jou aan

 3. pim zegt:

  Jacob ik sluit me bij jou aan

 4. joost liebe zegt:

  Jacob helemaal mee eens.

 5. Ammerens de boer zegt:

  Klopt

 6. Frans Briedé zegt:

  En jullie vergeten die 2000 gasten die gedurende de vakantietijd Bakkeveen bevolken……………..

 7. Huub zegt:

  Die 200 gasten hebben in de media genoeg over hem kunnen lezen,ik sluit me dus bij de voorgangers aan.

 8. huub zegt:

  Het aantal gasten moet natuurlijk 2000 zijn

 9. Douwe KLijnstra zegt:

  idee voor de poll:wat vinden de mensen zo langzamerhand van de site?

 10. Marike zegt:

  Nu mijn gedachte was oh hij is niet dood! Hij is gesignaleerd op het Hout. Jammer genoeg was dat niet het geval. Dus niet een item voor Bakkeveen online volgens mij.

 11. floortje zegt:

  ik vind het prima dat dit op de site staat, en als je het niet wilt lezen, dan doe je dat gewoon niet.
  Ik denk echter dat het de veelzijdigheid van een site ten goede komt.
  Er staan zo vaak dingen en fotos op de site waarvan ik denk, ach had voor mij niet gehoeven.
  Maar voor iemand anders op zo’n moment dus wel,

  maar toch aan de hoeveelheid reacties te zien, hebben best veel mensen het gelezen.

 12. jan noordman zegt:

  mooi deze polemiek rondom M Jackson tijdens de hondsdagen wanneer het broeit en pruttelt, gooi graag nog wat olie op het vuur

Geef een reactie