Avond-4-daagse 2009: Zaterdag (foto s, filmpje, routes)

De avond-4-daagse van 2009 is weer voorbij. Dit jaar is alles bijzonder succesvol verlopen. Voorzover bekend zijn er geen groepen fout gelopen. (uitgezonderd Jacob, hij week 2x van de route af en heeft daarbij een paar km extra gelopen: klik hier ).

Het aantal deelnemers lag 200 hoger dan voorgaande jaren. 1200 en op zaterdag ongeveer 200 meer. Er waren 53 individuele lopers, dat is 2x zoveel dan voorgaande jaren. sommigen denken nog steeds dat de avond-4-daagse alleen iets is voor de scholen, maar dat is natuurlijk niet zo.

Zoals gewoonlijk zit er in de zaterdagroute nauwelijk particulier terrein. Ditmaal liepen we echter over het terrein van de Bosmanege ( www.bosmagege.nl ) en door de manegehal. Hier konden de paarden worden geaaid.Verder was het bijna allemaal bos en heide gebied.

De weersomstandigheden waren voortreffelijk: een graad of 18 en wat wind. Veel zon.

Hieronder fotoimpressie van de route onderweg en de intocht. De foto’s zijn van Alex Pascucci, Willem Dolstra, Martijn van der Vaart en Jan van Dalen.

Klik hier voor plattegrond van de routes van de 4 avonden. (klik op “vorige” om terug te keren)

Verklaring

  • woensdag: zwarte kleur (lengte: 10,6 resp 5,1 km)
  • donderdag: rode kleur   (lengte: 11,1 resp 6,8 km)
  • vrijdag: blauwe kleur       (lengte: 10,6 resp 6,0 km)
  • zaterdag: paarse kleur   (lengte: 9,5   resp 6,1 km)

De cijfer 5 en 10 in de groen vlakjes geven de traktatiepunten van de 5 en 10 km routes. Let op: de routes bevatten trajecten over prive terrein. Die delen zijn dus niet toegankelijk.

Filmpje van de intocht (6 minuten):

Geplaatst in: Avondvierdaagse

1 reactie op “Avond-4-daagse 2009: Zaterdag (foto s, filmpje, routes)

  1. Jacob zegt:

    2X? Wat was de tweede keer dan? en inderdaad iets meer gelopen maar dat moest van Griet (de kaartuitgeefster van de eerst twee dagen), die zei jij moet eigenlijk wat meer lopen. Al met al weer een mooi uitgebreid verslag van weer een mooie avond-4-daagse. (leuk trouwens die link naar mijn verslag)

Geef een reactie