Vlooienmarkten Bakkeveen

Vlooienmarkten Bakkeveen

Klik hier voor de regels en data.

De vlooienmarkten in Bakkeveen zijn niet meer weg te denken in het marktaanbod in Noord-Nederland. Het is 1 van de grootste openluchtmarkten met de laatste jaren meer dan 300 standhouders en duizenden bezoekers per markt. De markt staat bekend om haar gezelligheid en omvang. De markt groeit nog steeds.

De markt is compact wat betreft loopafstanden; de standhouders staan op vele afzonderlijke terreintjes en langs laantjes opgesteld. Het publiek schuifelt er tussendoor en maakt haar keuzes. Het aanbod van 2e hands goederen is heel breed: gereedschap, speelgoed, kleding, curiosa, antiek, decoratiemateriaal, meubilair, etc. Kortom alles wat niet meer nodig is of van de zolder komt wordt aangeboden en vindt vaak een nieuwe eigenaar.

De standhouders komen uit de Noordelijke helft van Nederland, soms ook van over de grens uit Duitsland en Belgie. Iedereen weet Bakkeveen als centrum van Noord-Nederland te vinden: de plaats van de provinciegrenzen van Friesland, Groningen en Drenthe bijelkaar komen. Bakkeveen ligt aan de Friese kant. De markt wordt aan de rand van de bebouwde kom gehouden tegen een natuur- en recreatiegebied aan. Dit draagt bij tot de gezellige en ontspannen sfeer. ’s Ochtends vroeg komen de eerste standhouders en bezoekers tegeljikertijd met het wakker worden van de vogels. Door de vele bomen is er vaak een schaduwplekje te vinden op de warme, zonnige dagen.

In 2009 begint het 21e seizoen. De markten zijn op de 1e zaterdag van de maanden april t/m november  en 4x extra op de zaterdagen 23 mei, 20 juni, 18 juli en 15 augustus. De markten duren tot 13 uur. Klik hier voor de volledige set regels.
De markt wordt door 3 sportverenigingen uit Bakkeveen georganiseerd. De opbrengst van het standgeld komt ten goede aan deze 3 sportverenigingen.

Tot ziens in Bakkeveen !

 

Klik hier voor jaaroverzichten:

Geplaatst in: Vlooienmarkten

Geef een reactie