Vlooienmarkten Bakkeveen: de regels

Regels voor Vlooienmarkten Bakkeveen 2012 versie 1

Voor een printversie: klik hier

Voor het 24e achtereenvolgende jaar: vlooienmarkten in Bakkeveen
Op topdagen meer dan 300 standhouders en veel publiek en gezelligheid!!
                                                                                    
Wanneer: Altijd op zaterdag: 1ezaterdag van de maand (april t/m november) + 4x extra in mei t/m augustus
Dus: 7 april, 5 mei, extra: 19 mei, 2 juni, extra: 23 juni, 7 juli, extra: 21 juli, 4 aug, extra: 18 aug, 1 sept, 6 okt en 3 nov 2012.
 
Extra: Dit jaar zijn er in het hoogseizoen 4 extra markten:
  • Zaterdag 19 mei: Hemelvaartweekend 
  • Zaterdag 23 juni: rond de langste dag
  • Zaterdag 21 juli : midden in de vakantie
  • Zaterdag 18 augustus: bijna aan het eind van de vakantie
         De regels zijn hetzelfde als bij de normale markten.
 
Tijd:   Standhouders komen tussen zonsopgang en ongeveer 8 uur; de markt stopt om ongeveer 13 uur. De horeca- en toiletvoorzieningen openen ’s ochtends vanaf 7 uur.
 
Marktterrein: Verharde parkeerplaatsen bij Midgetgolf / zwembad Dúndelle en sportvelden in Bakkeveen. De auto kan vrijwel altijd op de standplaats blijven staan. Bij meer dan ongeveer 160 standhouders wijken we uit naar standplaatsen op gras. De marktmeesters wijzen u een plekje.
 
Reserveren: Niet nodig en niet mogelijk, er is (bijna altijd) voldoende ruimte aanwezig.
Naast losse kennen we ook een beperkt aantal VASTE standplaatsen. Vanaf 2009 worden er geen nieuwe vaste plaatsen toegewezen. Degene die nog een vaste plaats heeft houdt deze, maar er komen dus geen nieuwe meer bij. Vaste plaatsen worden tot 7:00 uur voor U vrijgehouden (indien redelijkerwijs mogelijk). Bij 2x achter elkaar niet verschijnen bent u de vaste standplaats kwijt. Er zijn GEEN extra kosten aan verbonden. We verzoeken vaste standhouders bij verhindering zeer dringend zich af te melden via voicemail van 06 – 11 00 58 93 (ook bellen als u na 7 uur komt !!). LET OP: indien door o.a. slechte weersomstandigheden de terreinen niet volbezet dreigen te worden, hebben de marktmeesters het recht alternatieve plaatsen voor de vaste standhouders aan te wijzen om de markt een aaneengesloten en compact geheel te laten zijn.
 
Inrichting standplaats: Er zijn geen kramen o.i.d. te huur. Ieder dient, voorzover gewenst, hier zelf voor te zorgen. Vrijwel alle standhouders stallen hun waar uit op de grond. Natuurlijk wel een zeil eronder; dat zeil (of kleed) zelf meenemen.
 
Handelswaar:Als handelswaar is alleen antiek, curiosa en 2e hands goederen toegestaan. Dus GEEN nieuwe goederen en GEEN voedsel en GEEN dieren.
 
Markttarief:Tot en met 6 meter breedte € 5,–. Elke extra meter kost € 1,– (voorbeeld: 10m kost € 9,–). Elke auto telt voor een afzonderlijke stand, dit om oneerlijke situaties te voorkomen. Dus komt u met 2 auto’s en de lengte van de beide stands is minder dan 12 meter, dan betaalt u elk € 5,–. Indien standhouders niet aansluiten, wordt de tussenruimte als stand gerekend en dient de standhouder hiervoor te betalen.
 
Parkeerterrein: Publiek parkeert op het parkeerweiland tegenover de markt. Tussen parkeerweiland en het marktterrein is de afstand slechts 20 meter lopen. Parkeertarief is € 1,– per auto. De parkeerregelaars wijzen u een plekje op het terrein. Bij parkeren in de naastliggende woonwijk kunt U een fikse parkeerboete oplopen. Toegang tot markt is gratis.
 
Verplichting:Ieder neemt zijn eigen restanten en afval mee naar huis en dus NIET in de afvalemmers van de gemeente gooien.(anders bent U niet meer welkom)
 
Risico:Iedere standhouder en bezoeker neemt deel en/of bezoekt de markt op eigen risico. De organisatie is nimmer aansprakelijk voor schade (direct danwel indirect) door welke oorzaak dan ook ontstaan.
 
Inlichtingen:Voor eventuele nadere inlichtingen kunt U terecht bij (maar alles staat hierboven eigenlijk al vermeld):
V.V.V. – Bakkeveen tel.: 0516-541066 of stuur een email: [email protected]
 
Organisatie: De organisatie is wederom in handen van drie plaatselijke sportverenigingen:
 
GYMNASTIEK                        VOETBAL                         VOLLEYBAL
wij wensen u ook dit jaar weer een goede markt
 
en U weet het nog ? afval en restanten ZELF MEE NAAR HUIS NEMEN en N I E T in de afvalemmers gooien !!

 

Geplaatst in: Vlooienmarkten

Geef een reactie