World Servants trotseren koude water in Voorthuizen

Oudjaarsduik Voorthuizen

Hallo allemaal,
De beste wensen nog namens World Servants Bakkeveen

Een tijdje terug hadden we een vergadering en zijn we er na lang beraad uitgekomen: We gaan meedoen met de oudjaarsduik in Voorthuizen.

De dag (27 december) waarop het allemaal moest gebeuren brak aan, er was geen weg terug. Om 11 uur zijn we bij de kerk in Bakkeveen vandaan gegaan met 4 auto’s vol mensen die het water moesten gaan trotseren. Na een rit van 2 uur arriveerden we op de plaats van bestemming. Na de auto’s geparkeerd te hebben bij het water, waar we er ook in zouden gaan, moesten we nog wel 20 minuten naar Voorthuizen lopen om ons in te schrijven. Als we de auto in Voorthuizen hadden geparkeerd, dan hadden we nadat we gesprongen hadden ook nog eens door de kou moeten lopen. Dat had de groep springers van vorig jaar ervaren en die was daar niet ondersteboven van. Nadat we ons hadden ingeschreven en een T-shirt gekregen hadden gingen we weer op pad op weg naar het water. Daar aangekomen, hebben we ons omgekleed en waren we er klaar voor. Het was -4 en de grond was bevroren en bedekt met ijs. Niet echt een fijne combinatie om in een T-shirt en een zwembroek te moeten wachten op een startschot. Toen het startschot weerklonk renden we net als de 369 andere duikers het water in. In het water was het aardig dringen, velen gingen helemaal onder. Maar er waren goede voorbereidingen getroffen en iedereen die het water in ging kwam er ook weer uit. Na het duiken konden we in klaarstaande vrachtwagens omkleden en er was warme soep en drinken.
Onderweg naar Bakkeveen hebben we de MC Donalds met een bezoek vereerd. Al met al een heel geslaagde dag met waarschijnlijk een opbrengst van dik 550 euro voor het goede doel!!! Bedankt iedereen die mee heeft geholpen!!!

Groetjes van de World Servants groep, en van alle duikers.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie