Priksleewedstrijden De Waln

Buurtvereniging De Waln stratte zaterdagmiddag 10 januari 2009 om klokslag 3 uur met prikslee wedstrijden voor de categorien jeugd en volwassenen. Even tevoren was het ijs voor de laatste maal geinspecteerd of het sterk genoeg was om ook het publiek te kunnen dragen. Er lag al sinds de jaarwisseling ijs, maar de vorst was niet al te heftig en ook het waterschap had de afgelopen dagen het water (onder het ijs) flink laten stromen.

Er waren 12 deelnemers bij de volwassenen en 10 bij de kinderen.
De koek en sopie viel goed in de smaak (vooral de warme sopie).

In het begin was het lekker weer op de vaart tussen De Waln, maar tegen 4 uur stak er een koude wind op. Toen de wedstrijden tegen 16:15 uur waren afgelopen, liep ook de vaart snel leeg met sleedjes en schaatsers.

Winnaar bij de senioren was Kees van der Meulen en bij de jeugd Wietse Bron.

Hieronder een fotoimpressie (de meeste foto’s zijn van Jan de Groot).

Geplaatst in: De Waln

Geef een reactie