Eerst officiele tijdschrift Historische Vereniging

Zaterdag 15 november 2008 heeft HVB (Historische Vereniging Bakkeveen) historie geschreven. Haar eerste tijdschrift is gepubliceerd: jaargang 1, nummer 1. De titel is Ald Bakkefean.

Met een omslagfoto passend in het jaargetijde kon coordinator en medeauteur Jan Slofstra de door de drukkerij afgeleverde exemplaren in ontvangst nemen. In deze eerste aflevering o.a. verhalen over de school in Bakkeveen tussen 1850 en 1900, Krijgsrumoer in de 13e eeuw, schoenmakersfamilie, bijzonder borduurpatroon Volkshogeschool etc. In totaal 48 pagina’s historisch feiten materiaal en verslagen.

De bestuursleden hebben vervolgens op zaterdag bij de meeste leden een tijdschrift thuisbezorgd. Leden op grotere afstand van Bakkeveen ontvangen een dezer dagen een exemplaar per post.

Woensdag 19 november is de 2e lezing in een serie over de geschiedenis van Bakkeveen. Dunhoeke, 20 uur. Leden gratis toegang, geen lid: E 3,–

Aan de volgende uitgave van het tijdschrift wordt alweer gewerkt. De omslagfoto is al klaar: een winterstafereel in Bakkeveen. Dat betekent dat nummer 2 nog deze winter zal verschijnen.

Nog geen lid en toch een tijdschrift ontvangen? Word dan nu lid en ontvang meteen het tijdschift. Klik hier voor een inschrijfformulier. Je kunt het volledig ingevuld inleveren bij 1 van de bestuursleden, maar ook zenden naar info@bakkeveen.nl (dus dan het ingevulde formulier even scannen).

De tijdschriften zullen niet via internet worden gepubliceerd. Dat is echter wel het geval met het “proeftijdschrift” over 40 jaar zwembad Dundelle. Dat vind je hier in pdf formaat.

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie