Grafheuvels bekijken in het Mandefjild

Het Mandefjild is een prachtig natuurgebied met een oude geschiedenis.

Op zaterdag 27 september kunnen belangstellenden onder leiding van een gids van It Fryske Gea op verkenning door dit gebied. De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Opgave voor deze excursie kan tot vrijdag 26 september via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448 of via de website www.itfryskegea.nl. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen E 3,- en kinderen tot en met 12 jaar E 2,- per persoon.

Diversiteit
Het Mandefjild is een publiekstrekker van de eerste orde. Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers dit gebied voor een wandeling. Dit 261 hectare grote natuurgebied van It Fryske Gea is gelegen nabij Bakkeveen. Wandelaars vinden er alles wat ze verlangen van bos en heide tot zandverstuivingen. Ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuurhistorische elementen in het Friese landschap, kunnen hier terecht voor een heerlijke wandeling. De Bakkefeansterdunen, de Harmsdobbe, Ald Bakkefean, de Heide fan Allardseach en de Landweer maken deel uit van dit natuurgebied.

Tijdens de excursie zullen zaken aan bod komen als de geschiedenis van het gebied, het beheer van het terrein door It Fryske Gea en verschillende planten en dieren die in het gebied voorkomen. Ook de grafheuvels die nog in dit gebied te vinden zijn zullen zeker niet onbehandeld blijven.

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie