Fryske Gea voor paal?

Volgens mijn informatie is de Fryske Gea verantwoordelijk voor de al dan niet rode, groene , bruine en paarse paaltjes die als markering dienen voor de wandelroutes in de bossen en zandvlaktes bij Bakkeveen. Er druppelen langzamerhand genoeg (te veel) klachten binnen van nietsvermoedende wandelaars die volledig de figuurlijke mist ingestuurd worden door de foutieve plaatsing van de routepaaltjes of het ontbreken daarvan. Anders gezegd die die zijn het spoor volledig bijster of komen weer uit waar ze gestart zijn. De rode paaltjes staan op zo’n kort circuit, dat die nauwelijks aanleiding geven tot klachten. Dat kan niet gezegd worden van de andere gekleurde paaltjes. Het verdient aanbeveling, dat de Fryske Gea de routes zelf gaat bewandelen, en de gekleurde paaltjes daar neer laat zetten waar ze behoren te staan, zodat er naar hartelust en onbezorgd gewandeld kan worden op de gekleurde routes. Bruin, paars en groen lopen veelal door elkaar, en dat maakt het nog ingewikkelder. Ben benieuwd wanneer er handelend opgetreden gaat worden. Bakkeveen is hard op weg om Appelscha van zijn troon te stoten als vakantieomgeving, of ontspanningsoord, en daar horen zeker goede wandelpaden bij.

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie