Elke 2 weken KOERSBAL in Dundelle

KOERSBAL

De koersballers van Dúndelle zijn het hele jaar 14-daags actief op dinsdagmiddag om 14.00 uur.
Nu, in 2008, in de even weken. Als het ’s zomers mooi weer is spelen ze buiten op het nieuwe jeu de boules-veld van Dúndelle. Lekker in de open lucht.

Koersbal wordt gespeeld op een groene vilten mat van 8×2 meter. Het speelveld is daarop met witte lijnen aangegeven. Een klein wit balletje wordt in het veld gerold en twee spelers moeten proberen elk vier grote ballen (de één 4 zwarte, de ander 4 bruine) daar zo dicht mogelijk bij te rollen. Te ‘koersen’ eigenlijk, want de grote ballen volgen een kromme baan.
De ballen zijn niet zwaar en het vergt meer handigheid dan inspanning om tot een goed resultaat te komen, zodat dit spel op elke leeftijd gespeeld kan worden. De spelregels zijn eenvoudig en menigeen heeft de slag snel te pakken. Bij Dúndelle is het wel voorgekomen dat een nieuweling al gauw de meer ervaren spelers het nakijken gaf!
Komt u gerust eens kijken op een dinsdagmiddag en zie hoe gezellig en ongedwongen zo’n wedstrijd verloopt. Dus in 2008: de even weken !

Hieronder een impressie.

Geplaatst in: Dundelle

Geef een reactie