dode BOOMMARTER gevonden!

Zaterdagmorgen 9 februari 2008, werd natuurkenner-en jager Minne Smid omstreeks 10.00 uur door Sipke Mozes gebeld met de mededeling, dat er voor het hek van DE SLOTPLAATS een dode marter lag. Vermoedelijk een steenmarter dacht men.

Bij nadere inspectie bleek het echter een BOOMMARTER te zijn, een soort die in Nederland VRIJ ZELDEN voorkomt. Na de DAS (d.d. 28 januari), is dit het tweede zeldzame dier wat binnen korte tijd dood aan de Foarwurkerswei gevonden werd.

Een boommarter leeft haast alleen in uitgestrekte, oude bossen met naald-en loofbomen, bij voorkeur van parkachtige landgoederen met oude bomen. Het voedsel van deze marter bestaat uit eekhoorns, konijnen, kleine zoogdieren zoals muizen, eieren, kevers, vogels en vruchten.

Geplaatst in: Opmerkelijk

Geef een reactie