Kerstmarkt bij De Bosk

Kerstmarkt bij De Bosk.

Op 14 december jongstleden werd voor het eerst een kerstmarkt door de buurtvereniging georganiseerd. Uitgangspunt was het samenkomen van buurtbewoners om elkaar fijne feestdagen te wensen.

Een kerstmarkt is eens wat anders dan zo?n zomerse buurt BBQ. Ondanks dat we de kerstmarkt kleinschalig wilden houden, moest er natuurlijk van alles geregeld worden; verlichting, kraampjes, verkoopwaar, vuurkorven, spel voor de kinderen, etc. Zelfs een vergunning moest worden geregeld.

Maar zoals gebruikelijk maken vele handen licht werk. Van alle kanten werd hulp geboden en spullen uitgeleend. Oude kerstspullen werden ingezameld, welke op de kerstmarkt werden verkocht dan wel herbruikt voor het maken van kerststukjes en kerstkransen.
 

Een 10-tal dames uit de buurt zijn een week tevoren aan de slag gegaan met het maken van kerststukjes en kransen, waarbij vele verborgen talenten werden ontdekt. De ene na de andere kerststuk/krans was een waar plaatje voor het oog en ging tijdens de kerstmarkt dan ook (voor een lage prijs) rap over de toonbank.

Om 17:00 uur werd in de schemer de markt opgebouwd. Als er bedrading of verlichting te kort kwam, werd het van alle kanten wel aangeboden (bedankt Sicco!).

Er werden op de markt vuurkorven van bewoners geplaatst die brandend werden gehouden door Bram. Met een kruiwagen vol hout liep hij als een ware stoker van korf naar korf. Er werd door Sjors een heuse buitenkachtel geplaatst. Bezoekers konden op banken rondom de kachel zich onder het genot van een duitse braadworst en een warm drankje al kletsend opwarmen.

Michel had een 7,50 meter lange oversized sjoelbak gehuurd en hield met de jeugd en de oudere-jongeren een sjoelwedstrijd.

Om de markt meer kerstluister te geven waren de opbouwers Jan en Han al dagen te voren bezig met het plaatsen van kerstverlichting in de vorm van een grote kaars en rendier tegen de Bosrand.

Rond 19:00 uur kwamen de eerste bezoekers op de markt. Het geheel kreeg in de loop van de avond een koude maar gezellige kerstsfeer. Naar schatting zijn er tussen de 50 en 70 bezoekers geweest.

Bestuur De Bosk

Geplaatst in: De Bosk

Geef een reactie