2007: Sintbezoek Peuterspeelzaal op 5 december

Sint op bezoek bij de Dúnkabouters op 5 december 2007

Net als vorig jaar vond de Goedheiligman in zijn drukke schema toch nog even tijd om ook Juf Willy en de peuters van Peuterspeelzaal de Dúnkabouters met een bezoekje te vereren.

Om 10.00 uur werden de peuters -veelal uitgedost als Sint of Piet- samen met hun ouders en/of begeleiders ontvangen met koffie, een pakje drinken en een goed gevuld strooizakje in de door de oudercommissie feestelijk versierde zaal.

Na een prachtig ‘voorprogramma’, een poppenkastspel verzorgd door de drie stagiares, werden Sint en Piet onder luid gezang feestelijk onthaald. Vervolgens mocht Sinterklaas natuurlijk genieten van een aantal prachtige liedjes die door verschillende kinderen ten gehore werden gebracht, waar hij zichtbaar van genoot. Heel even leek het erop dat het Grote Boek zoek was, maar gelukkig bleek het een grapje van de al te ijverige Inpakpiet te zijn geweest en wisten een paar hulpvaardige peuters samen met Sint het Boek uit het inpakpapier tevoorschijn te toveren…. Hierna werd de Sint vergast op een een speciaal voor de gelegenheid ingestudeerd dansje, waaraan hij de tweede keer zelf ook meedeed! Na nog wat gezellige samenzang en hier en daar een babbeltje met de kinderen, was het natuurlijk de hoogste tijd om cadeautjes uit de delen! Pas toen iedereen voorzien was, telde Sinterklaas af (voor de grap eerst vanaf 1000….) en was het uitpakken geblazen! Na nog wat zingen was het voor Sint en Piet helaas weer de hoogste tijd om te vertrekken. Onder het zingen van ‘Dag Sinterklaasje’ werden ze dan ook uitgeleide gedaan.

Er kan weer teruggekeken worden op een geslaagd Sinterklaasfeestje bij de Dúnkabouters!

Geplaatst in: Dúnkrûmels

Geef een reactie