Vlooienmarkt 1 september 2007

Vlooienmarkt 1 september 2007

Op 1 september begint de meteorologische herfst. Afgelopen week was het weer nog redelijk zomerachtig, maar naarmate het weekend nadert komt de herfst in zicht.

Voor zaterdag is de verwachting wisselend: bij de ene weerman/-vrouw zal het droog blijven en bij de ander toch wat regen.

Vrijdagmidag heeft het in Bakkeveen nog 4 mm geregend. Zaterdagochtend blijkt het droog en schijnt de maan door de gebroken bewolking. Rond 5 uur is er een aantal van ongeveer 25 standhouders aanwezig. Tegen 6:15 uur wodt het licht en zijn er ongeveer 70. Daarna loopt het aantal binnenkomende standhouders lekker door. Tegen 7 uur zou het helemaal licht moeten zijn, maar wat gebeurt: het wordt juist donkerder. Donkere wolken komen naderbij en even later valt de eerste regen. Niet echt hard, maar wel zoveel dat de standhouders de handel niet meer uitpakken. Tegen 7:45 uur wordt het weer droog en later in de ochtend komt zowaar de zon door.

De laatste standhouders komen om 8 uur binnen (met een echte laatkomer om 9 uur).

In totaal worden er 227 standhouders geturfd. Het aantal bezoekers is vrij normaal. Men komt wel later dan gewoonlijk, waardoor het na 10 uur druk op de markt is.

Tegen 11 uur verdwijnt de zon en komt er een bui over. Het regent eventjes stevig. En 5 minuten later is het weer droog. Deze bui beinvloedt de markt niet echt.

De volgende markt is de 1e zaterdag van oktober (en de allerlaatste van 2007 is de eerste zaterdag van november).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie