World servants vertellen ….. (1)

Bakkeveen – Las Maravillas 13 juli t/m 4 augustus 2007

Hola Hollandaise,

Hieronder een verslag van iedereen persoonlijk over de drie weken in Ecuador.

De een heeft weer meer verteld over de weekenden en de ander weer meer over de bouw?.

Toch vonden wij dat we hier niet in konden gaan ?knippen en plakken? dus bij deze krijgt u de verslagen van een ieder persoonlijk te lezen.

Het zal af en toe wel wat dubbel zijn maar ieder heeft het toch weer op zijn eigen manier beleefd en beschreven??

De één heeft 3 pagina’s vol geschreven en de ander had genoeg aan een halve bladzijde. Het maakt allemaal niks uit wij zijn tevreden met wat er staat en hopen op deze manier u iets te kunnen laten meebeleven van ons avontuur. Het is namelijk niet mogelijk om op papier de indrukken allemaal weer te geven, daarom hebben we het idee om binnenkort voor jullie een presentatie te houden waarin we alles aan jullie willen laten zien door middel van een beamer presentatie met foto’s en filmpjes.

Langs deze weg willen wij ook een ieder die ons een kaart heeft gestuurd en/of voor ons heeft gebeden en meegeleefd heel erg bedanken.

Veel plezier bij het lezen,

Jan Martin, Folkert, Ronald, Harm, Maurits en Margreeth

Hieronder het verslag van Ronald van Valkenburg.

Hoi Mensen..

Na anderhalf jaar actie voeren zijn we 13 juli dan eindelijk een keer vertrokken naar Ecuador.

Na een lange dagreis kwamen we dan in Las Maravillas (het wonder) aan. Nadat dezelfde avond direct al werd geconcludeerd dat de fundering niet gestort was en de tekening anders was dan doorgegeven, kon de crew er zondags eens over na denken hoe nu verder onder het genot van een stevige wandeling, waarin we veel dingen gezien en veel geproefd hebben. Maandags konden we beginnen met het storten van de fundering.

Na een week geschept en gestort te hebben en de laatste twee dagen metselen was de hele fundering gestort en een paar muren gemetseld. Voor de zaterdag stond er een dagje naar de grote oceaan gepland waar we een paar walvissen gespot hebben. Na het drinken van cocktails gingen we weer uitgeput terug.

Zondags zijn we eerst even naar de kerk geweest om ?s middags tegen de inwoners van Las Maravillas een potje te voetballen. Na opnieuw een week hard zwoegen, waarin de muren gemetseld werden en vloeren werden gestort, mochten we zaterdag een kijkje nemen in een palmolie fabriek en het World Servants project van vorig jaar.

Na een gezellige middag voetbal, was het tijd om weer naar ons huis te gaan. Zaterdagavond een gezellige bingo. Zondagmorgen hebben we een kerkdienst gehad en ?s middags was het tijd voor een wandeling.

Na een halve week werken (maandag en dinsdag) waarin veel gedaan is hadden we dinsdagavond een afscheidsfeest en werd woensdagsmorgens het gebouw overgedragen waarna een emotioneel afscheid volgde. Om zo ’s avonds in Quito aan te komen. De laatste dag hebben we door Quito gelopen en veel gezien. Hoogtepunt was een afscheidsmaal met cavia!

Na weer een lange terugreis werden we op zaterdag 4 augustus onthaald op Schiphol.

Groeten Ronald v. Valkenburg.

Volgende aflevering: Harm Tillema. (binnen enkele dagen)

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie