2007: Lopers voor Rollers (2)

Prachtige middag voor rolstoelgebonden mensen.

Hier en daar vergde het wat duw- en trekwerk, maar alle 22 rolstoeldeelnemers en hun begeleiders zijn vrijdag 24 augustus 2007 veilig over de heide van Allardsoog gerold.

Al vroeg waren onze gasten aanwezig bij het NIVON-huis, waar koffie en thee klaar stond. Voorzitter Riek van den Bos heette allen welkom op het mooie zonnige terras van natuurvriendenhuis NIVON. Na de thee om 13:30 uur deelde ze ons in in 2 groepen, bij elke groep was een gids: Arjan de Boer en Johan Naberman van It Fryske Gea. Ze hebben ons heel veel verteld over de natuur en de heide staat in volle bloei.

Door het hobbelige veld viel het niet mee vooruit te komen. Ook zijn we langs de plaggenhut gekomen, waar 3 dames op ons wachtten in Old Fashion verkleed en met floddermuts. Dat werd zeer op prijs gesteld door onze gasten. Ook ging de wandeltocht langs de schaapskooi, waar de gasten werden voorzien van frisdrank en cake. Daarna gaf Ko Maring schaapherder van It Fryske Gea, een demonstratie schapendrijven met Border Collie’s.

Na terugkomst genoten we van een gezellige broodmaaltijd met heerlijke zelf gemaakte soep vooraf. Voor onze gasten en ook voor ons was het een onvergetelijke middag. Namens de commissie sprak Riek haar dank uit aan de gidsen Arjan en Johan; zij kregen een bos bloemen. Ook Ko Maring en de vertegenwoordiger van hulpmiddelen “Friesland” B.V. kregen eveneens een bos bloemen. Riek bedankte natuurvriendenhuis NIVON voor hun locatie.

Ook de vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en begeleiding, en ze wenste ons om 18:00 uur allen een wel thuis.

De organisatie

Geplaatst in: Rolstoelwandeling

Geef een reactie