Stratenvolleybal 2007: ren je rot

Al meer dan 20 jaar is er stratenvolleybal in Bakkeveen. Steeds 2 avonden in 1 week. Soms viel er door de regen wel eens 1 avond uit, maar 2 avonden niet kunnen volleyballen door het weer was nog nooit voorgekomen. Op 26 en 29 juni 2007 beide avonden regen. Hoe plan je zoiets !

Omdat de voorzuitzichten voor de vrijdagavond eerder in de week ook al niet te hoopvol waren is er voor de vrijdagavond een alternatief binnen programma in de zaal van Dundelle opgesteld.

Dit slechtweer programma heette “Ren je rot”. Voor de wat ouderen: net zoals vroeger op TV met Martin Brosius. Er worden vragen gesteld die door de teams (als groep) tegelijkertijd moeten worden beantwoord door in vak A of B te gaan staan. Winnaar wordt het team met de meeste punten.

Om 7 uur vrijdagavond begon het te plenzen. Als er nog iemand dacht dat het volleybal door kon gaan, wist nu wel beter. Voor de organisatie afwachten of er voldoende teams op zouden komen dagen: geen volleybal en veel regen. Uiteindelijk hebben 7 van de 15 teams het weer getrotseerd en hebben aan Ren je Rot deelgenomen. Deze personen zijn weer heel wat wijzer geworden. Zo weet men dat er 1052 m3 water in het zwembad zit, dat Bill Gates in 1975 Microsoft heeft opgericht en meer dan 100 van dergelijke weetjes.

Eindstand
7 BABS (83)
6 Waln (86)
4 Op e Hichte-1 (88)
4 Merske-/Dwarskamp (88)
3 De Bosk (89)
2 De Singels (91)
1 Op e Hichte-2 (92)

De weersverwachtingen waren zo slecht, dat de velden zelfs niet op voorhand zijn klaargezet, maar dat steeds tot het laatste moment is gewacht en dat het dan niet hoefde.

Hopelijk slagen we erin het volgende toernooi beter te plannen.

Geplaatst in: Volleybal

Geef een reactie