Openingstijden en doelstellingen

Openingstijden
De peuterspeelzaal is zeven dagdelen per week geopend.

Op de ochtenden van maandag tot en met vrijdag kunnen de peuters gebracht worden tussen 8.30 uur en 8.45 uur. Op dinsdag- en donderdagmiddag kunnen ze tussen 13.00 uur en 13.15 uur gebracht worden.

Voor de ouders is er de mogelijkheid om even te blijven. Dit kan ’s ochtends tot uiterlijk 8.45 uur en ’s middags tot 13.15 uur, dan begint de leiding met het programma.

De peuters kunnen weer opgehaald worden tussen 11.15 uur en 11.30 uur en ’s middags tussen 15.00 en 15.15 uur. Wanneer u uw peuter weer ophaalt, laat de leidster dan even weten dat u de peuter meeneemt.

Peuters kunnen 1, 2 of 3 dagdelen per week de peuterspeelzaal bezoeken.

Plaatsing is afhankelijk van de groepsgrootte en eventuele nieuwe aanvragen. U kunt uw peuter vanaf 1.5 jarige leeftijd telefonisch opgeven.

Doelstellingen van de peuterspeelzaal

1. Contact met leeftijdgenootjes

Samen spelen, samen ruzie hebben, pret hebben, regels ontdekken; eerst zij en dan ik, samen met de verf samen op een fiets, hoe moet dat?

2. Ruimte
In de peuterspeelzaal heeft de peuter de ruimte om te spelen. Ruimte om te ballen, een huisje te bouwen, te rennen of rustig in een hoekje te zitten. Ruimte om op de grond te zitten en vreselijk veel lawaai te maken. Deze ruimte kun je je peuter niet altijd bieden in en om je huis. Vaak is er te weinig of een te gevaarlijke speelruimte.

3. Speelgoed
Op de peuterspeelzaal is gevarieerd speelgoed, dat de peuter uitnodigt tot experimenteren. Vaak heb je thuis niet de ruimte of het geld om dergelijk speelgoed te kopen, neem bijvoorbeeld een hobbelboot, een klimtoestel met glijbaan of een zand en watertafel.

4. Expressiemateriaal
Gedurende de peuterleeftijd is de peuter verkennend ? experimenterend bezig met handenarbeidmateriaal. De peuter vindt het fijn om bijvoorbeeld te ervaren wat je allemaal met verf kunt doen.
Het bezig zijn is belangrijker dan het resultaat.

5. Contact met volwassenen

Andere dan eigen ouders/verzorgers, hebben het voor het zeggen; de leidster, de vrijwilliger of de stagiaire.

Geplaatst in: Dúnkrûmels

Geef een reactie