Iers Friese avond in MFC Dúndelle (10-06-2005)

Iers- Friese avond in Bakkeveen was een groot succes. Met ongeveer 150 mensen wat het gezellig druk en door het brede muzikale aanbod was er voor iedereen wel wat van zijn genre bij.

Het Roderkoor de Landrotten opende de avond en wist meteen de sfeer er goed in te brengen. Met Barend Boon als leider een Ierlandkenner bij uitstek was meteen de Ierse toon gevonden.

Na dit optreden was er de verrassing van de avond het Dronten en Dristrict Pipeband. Er was een afvaardiging van 4 man sterk: 2 drummers en 2 doedelzakspelers, al spelend kwamen ze binnenlopen. Zeer verrassend en totaal wat anders dan anders.

Na dit korte maar krachtige intermezzo zorgden de Dúnsjongers onder leiding van Germ Nicolai voor de Friese inbreng.

De acordeonclub onder leiding van Riemer Veldkamp had speciaal voor deze avond ook een aantal Iers nummer ingestudeerd.

Na een korte pauze openden de Pipers de tweede ronde. Gevolgd door de Dúnsjongers. Tijdens de pauze hadden de Landrotten en de Pipers elkaar gevonden en speelden samen het nummer Amezing Grace. Geweldig was dit, vooral het publiek was zeer verrast.

Als afsluiting van de avond was er nog een optreden van De Landrotten, de Dúnsjongers en de Pipers tezamen. Mull of Kintyre werd gezongen en gespeeld.

Na een woord van dank aan de koren, muzikanten werd de avond officieel afgesloten, maar het bleef tot in de kleine uurtjes nog zeer gezellig.

Geplaatst in: Dunsjongers

Geef een reactie