Excursie 2007 (18-04-2007)

Op woensdagavond 18 april 2007 verzamelden zich veertien personen op de parkeerplaats bij het kerkje in Wijnjewoude. Onder leiding van Koert Scholten zijn we op pad geweest.
Veel vogels zijn inmiddels teruggekeerd om er voor te zorgen dat er weer nageslacht komt. Het uitbundige fluiten van de vele soorten was niet van de lucht.
Het valt niet mee alle soorten uit elkaar te houden. Maar de gids is geduldig en blijft de hele wandeling door vertellen wat er te horen is. Niet allen vogels hebben de aandacht. Ook bloemen, bomen, zoogdieren, en zelfs de sterrenhemel kreeg later op de avond aandacht.
De volgende wandeling is op woensdag 25 april a.s., dan zijn de kale duinen in Appelscha aan de beurt.
Ook daar is veel te beleven. Natuurlijk kunt u meelopen. We vertrekken om klokslag 19.00 uur van de Brink in Bakkeveen. Veel kilometers worden er tijdens deze wandelingen niet gemaakt. Het is handig om een kijker mee te nemen maar niet mocht u die niet bezitten geen nood. Er zijn altijd wel enkele telescoopbezitters mee die u graag alles van zeer dichtbij kunnen laten zien.
Ook de twee woensdagen daarna zijn er wandelingen gepland. Vertrek ook op die avonden vanaf 19.00 vanaf de Brink in Bakkeveen.
Johannes stoker Sr.

Excursieschema 2007:
18 april: Naar De Duerswâldmerheide. Start om 19.00 op de Brink of 19.15 parkeerterrein kerkje Duerswâld.
25 april: Naar de Kale Duinen in Appelscha. Start om 19.00 op de Brink.
2 mei: Naar De Merskerheide. Start om 19.00 op de Brink of 19.15 De Mersken.
9 mei: Naar de Delleboersterheide. Start om 19.00 op de Brink.
Hieronder een impressie van de excursie op de Duerswâldmerheide (foto’s Johannes Stoker).

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie