Buizerds rond Bakkeveen

Christiaan de Vries uit Wijnjewoude doet veel onderzoek naar Buizerds in Bakkeveen en wijde omgeving. Hij weet precies welke Buizerd waar voorkomt. Hij ringt ze en neemt enkele specifieke gegevens op van elk individu. Naast het leggen van een ring om de poot met een uniek nummer wordt het ringnummer in de slagpennen van de vleugels en staart gestempeld met watervaste inkt. Een Buizerd ruit al zijn slagpennen om de twee jaar. Een gevonden rui-pen met een ringnummer erop kan veel gegevens opleveren voor het vervolgonderzoek. Maar ook ongestempelde veren kunnen veel gegevens opleveren. Elke veer bezit als het ware een vingerafdruk die uniek is en maar bij één vogel hoort. Gevonden ruipennen met of zonder stempel kunnen altijd bij Christaan de Vries of bij ondergetekende ingeleverd worden, graag voorzien van vinddatum en vindplaats. (foto’s en tekst: Oene Roelsma)

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

1 reactie op “Buizerds rond Bakkeveen

  1. Piet van de Polder zegt:

    Ik heb een ring vergunning voor alle roofvogels in Friesland en ben voor het RAS torenvalken programma aangesloten bij de ring groep Bergummermeer. Wat de buizerds betreft beperk ik mij tot het ringen en volgen van de populatie in de Trynwâlden e.o. Graag zou ik meer te weten willen komen over het gedrag van de buizerd. Zou je contact met mij op willen nemen?
    Met vriendelijke groet,

    Piet van de Polder

Geef een reactie