Vlooienmarkt 5 Mei 2007

Vlooienmarkt 5 Mei 2007

Al voor de 6e achtereenvolgende week is het bijna zomers en sommige dagen echt hoog-zomers: een record warme, droge en zonneschijn maand hebben we achter de rug. In de eerste week van mei zal het weer omslaan en wel op zondag 6 mei. Onze markt is op 5 mei. Gaat dus voor wat het weer betreft net goed. Alhoewel: ’s ochtends blijft het tot bijna 10 uur bewolkt en pas daarna komt de zon goed door en wordt de lucht stralend blauw. Daarnaast blijft er veel wind staan: in de schaduw is het dan nog steeds niet echt warm met temperaturen van rond de 16 graden.

De organisatie kampt sinds de voorgaande donderdag (anderhalve dag voor de markt) met een probleem: het trainingsveld van de voetbal kan niet meer gebruikt worden. Het veld werd al groen, maar dat was niet het gras wat de gemeente wilde hebben. Dus donderdag het veld losgewoeld, vlak (eigenlijk rond) gemaakt en vervolgens vrijdag meteen ingezaaid. Het veld niet meer toegankelijk: dat betekent dat er ruimte voor 80 standhouders minder is. En vorig jaar mei zaten we vol met 373 standhouders incl. het trainingsveld. Enige uitwijk is alle grasterreinen langs het voetpad tot aan het centrum goed te vullen. Dus met extra personeel is er zaterdagochtend voor gezorgd dat de standhouders goed aansloten en dat er geen meter ongezet bleef. Soms waren de looppaden iets aan de smalle kant, maar het is allemaal gelukt. Uiteindelijk telden we 346 standhouders.

Om 4:15 uur zijn er rond de 40 standhouders aanwezig. Daarna “druppelt” het door tot rond 5:45 uur. Dan zijn alle standaard gebruikte terreinen bezet en bouwen we door richting dorp. Om 7 uur zit bijna alles vol, maar dan is ook de inmiddels ontstane file van standhouders opgelost. Enkele laatkomers kunnen nog ergens tussenschuiven. Het blijkt dat er 2 standhouders onverrichter zake huiswaarts zijn gekeerd: alles zat vol. De markt werd door het missen van 1 terrein wel wat uitgestrekt: de verste stands lagen ongeveer 500m uit elkaar. Als zich weer een dergelijke situatie voor gaat doen, zullen we waarschijnlijk ook extra toiletvoorzieningen moeten afhuren, omdat de loopafstand wel erg groot wordt.

Er zijn 7 parkeerregelaars ingezet om de grote toestroom publiek in goede banen te leiden. Ook hier is het erg druk geweest: op een bepaald moment zaten we vrijwel vol, maar het ging allemaal net goed. Ook zijn we bezig geweest bezoekers naar ons parkeerterrein door te sturen, om te voorkomen dat men in de woonwijk parkeeroverlast zou veroorzaken.

Het is merkbaar dat er steeds meer bezoekers komen in relatie tot het aantal standhouders. De eerste bezoeker was er al om kwart voor 5, maar toen was het parkeerweiland nog gesloten.

De volgende markt is zaterdag 19 mei: in het Hemelvaartsweekend. De markt zal dan zeker kleiner van omvang zijn, zodat het missen van het ene veld minder erg is. En in juni kan het waarschijnlijk wel gebruikt worden: het begint nu al een beetje te regelen.

Let op in 2007 3 extra markten: de 1 na laatste zaterdag van mei, juni en juli.

Hieronder een foto impressie.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie