Vlooienmarkt 7 april 2007

Vlooienmarkt 7 april 2007

Het is al meer dan een week goed voorjaarsweer. Maar naarmate de zaterdagochtend dichterbij komt, worden de weermannen en -vrouwen voor de zaterdag wat pessimistischer: veel bewolking en wat motregen of lichte regen. Tot en met vrijdag is het weer in ieder geval goed gebleven.

Wat blijkt: in de eerste helft van de nacht zijn er vanuit het noorden enkele buitjes ons land binnen gedreven, maar ze zijn allemaal langs en net niet over Bakkeveen gegaan. En tegen 7 uur komt de zon op vanachter de bossen en is het half bewolkt. Later krijgt de zon steeds meer kans en wordt het helemaal zonnig. Pas tegen 12 uur trekt de lucht weer dicht. Er staat weinig wind, waardoor de 12 graden lekker aanvoelen.

Om 5 uur zijn 30 standhouders aanwezig. De eerste zijn volgens standhouders die in de auto hebben geslapen om half 4 binnen gekomen. Rond 5 uur wordt er in het donker al handel gedaan en zijn de eerste auto’s van bezoekers op de parkeerterreinen aanwezig.

Pas na 6 uur wordt het drukker met standhouders. Tegen 8 uur komen de laatste binnen. Op het parkeerterrein is het druk. Om 9 uur is het eerste terrein al vol en wordt het daarachter gelegen veld in gebruik genomen. Af en toe ontstaat er enig oponthoud door de grote toestroom. Het is al met al erg druk met bezoekers geweest, wellicht dankzij de campings in en rond Bakkeveen die weer goed bezet zijn.

Er zijn in totaal 260 standhouders geteld. Voor april bepaald niet slecht (een april record). Er werd door de handelaren goede handel gemeld. Pas tegen kwart voor 1 vertrokken de eerste standhouders en rond 14 uur was bijna iedereen weer vertrokken.

Volgende markt: zaterdag 5 mei. Let op in 2007 3 extra markten: de 1 na laatste zaterdag van mei, juni en juli.

Hieronder een korte foto impressie, wegens grote drukte bij het parkeren zijn er verder weinig foto’s gemaakt.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2007, Vlooienmarkten

Geef een reactie