PAASEIEREN ZOEKEN ‘YN DE BOSK’

7 april 2007

In de vroege ochtenduren van zaterdag 7 april werd er door een aantal hondenbezitters en een verdwaalde nordic walker een verdachte figuur gesignaleerd in de bosrand achter onze buurt. De menshoge, wollige verschijning met lange oren bewoog zich bepaald stiekem door het struikgewas, daarbij telkens ovale voorwerpen verstoppend op schijnbaar strategische plaatsen. Voor ons, buurtbewoners van ‘De Bosk’ was het meteen duidelijk: onze jongste buurtbewoners (en kleinkinderen van de wat oudere) zouden weer paaseieren mogen gaan zoeken! Een jaarlijkse activiteit die inmiddels naar goede traditie een gezamenlijke is met buurtvereniging Ecofeen.

Rond de klok van tienen kwam een flink aantal kinderen, vaders, moeders, opa´s en oma´s toegestroomd op het pleintje bij de bosrand aan het Ecofeen. Al snel verscheen daar ook de Paashaas, die in het lentezonnetje aan de om haar heen geschaarde kinderen eerst een mooi paassprookje vertelde. Vervolgens toog de hele horde naar het achtergelegen stuk bos alwaar de speurtocht naar de verstopte eieren losbarstte. Handen vol werden door de kinderen verzameld en telkens in de daarvoor bestemde paashaasbuidel gedeponeerd (deze zouden later eerlijk onder alle zoekers en vinders verdeeld worden). Toen na een eerste zoekactie van een half uur nog ruim zestig (!) eieren vermist bleken, begaven de kinderen (en veel ouders, opa´s en oma´s) zich vervolgens vol overgave opnieuw in het struweel en tussen het geboomte, wat na goed zoeken uiteindelijk toch nog zeker dertig paaseieren opleverde. De meeste kinderen (en ouderen, die zo langzamerhand trek in een bakje troost begonnen te krijgen) vonden het nu wel welletjes en de Paashaas besloot de overige dertig paaseieren maar te laten liggen voor volgend jaar. Weer terug op het Ecofeen werden de gevonden paaseieren, chocoladehaasjes en -kuikentjes eerlijk verdeeld onder de kinderen. Voldaan keerde iedereen met goedgevulde boterhamzakjes, paasmandjes, capuchons en boterkuipjes weer huiswaarts.

We mogen terugzien op een zeer geslaagde paasactiviteit en danken de mensen van buurtvereniging Ecofeen voor de goede organisatie ervan!

Foto’s en tekst: Michel Bouma.

Geplaatst in: Bakkeveen, De Bosk

Geef een reactie