World Servants – Bakkeveen (Aardappelactie 2006)

Bakkeveen, 1 december 2006

We zullen ons eerst even voorstellen wij zijn Maurits Flapper, Jan Martin Rinsema, Harm Tillema, Folkert Veenstra en Ronald v. Valkenburg.
Wij zijn van plan in de zomer van 2007 met World Servants mee te gaan naar Ecuador. Ecuador ligt in het werelddeel Zuid-Amerika naast de landen Peru en Colombia. We zullen naar het noorden van Ecuador gaan om daar in het dorp Las Maravillas de boeren te helpen. De boeren van Las Maravillas hebben het zwaar. Ze krijgen een slechte prijs voor hun landbouwproducten, zoals cacao, bananen en sinaasappels. Dat terwijl een groot deel van hun inkomen daarvan afhankelijk is. Als ze hun krachten zouden kunnen bundelen, kunnen de Ecuadoriaanse boeren het hoofd boven water houden. Daarom helpt World Servants de lokale organisatie MCCH met de bouw van een agrarisch coöperatief centrum. Hier kunnen de boeren vergaderen en hun producten verhandelen. Daarnaast wil MCCH er trainingen geven en een microkredietbank opzetten. Door trainingen en kleine investeringen zal de kwaliteit van de producten verbeteren en kunnen ze voor een hogere prijs verkocht worden. Daarmee krijgen ongeveer 150 gezinnen een hoger inkomen en daardoor betere leefomstandigheden.

Om dit project te kunnen financieren hebben wij € 2.000 per persoon nodig dat is in totaal € 10.000. Dit geld wordt gebruikt om bouwmateriaal en uitvoeringskosten te betalen. Om dit geld bij elkaar te krijgen houden wij verschillende acties. We hebben de volgende acties gedaan: deelname wampex, pepermuntactie, klussenactie en een veiling. In totaal hebben deze acties € 4.410 opgeleverd.

Zoals u heeft vernomen hadden we de afgelopen weken de aardappel actie. Het was een groot succes. Er is meer dat 4 ton aardappelen bestelt door de inwoners van Bakkeveen. De actie heeft ons € 2072,–opgebracht, waarvan € 200,– als fooi !! We willen iedereen bedanken voor het steunen van deze aardappelactie.

Natuurlijk kunt u ook geld aan ons doneren op ons rekeningnummer:
113661657 onder vermelding World Servants groep Bakkeveen.
9243 JW Bakkeveen
Mandewijk 1a.

World Servants – Bakkeveen

Meer informatie over World Servants kunt u vinden op: www.worldservants.nl .
Binnenkort zult u meer van de World Servants groep uit Bakkeveen horen.

Geplaatst in: Bakkeveen, World Servants

Geef een reactie