Opening mindervalidenpad.

It Fryske Gea vindt het belangrijk dat ook mindervalide mensen zoveel mogelijk kunnen genieten van de natuur.
Er waren in de Bakkefeansterdunen al diverse vormen van recreatie mogelijk, maar een mindervalidenpad ontbrak nog. Daarom is vanaf het parkeerterrein bij de uitkijktoren bij Dúndelle op de bestaande wandelroute een verhard pad aangebracht met een lengte van anderhalve kilometer.
Om te voorkomen dat het pad ’s winters op bepaalde plaatsen onder water komt te staan, is het over een afstand van 300 meter opgehoogd. Langs de route zijn banken geplaatst en picknickplaatsen ingericht. De route, die kon worden gerealiseerd dankzij de steun van de Provincie Fryslân, is zowel voor rolstoel- als rollatorgebruikers geschikt.
Op het parkeerterrein zijn tevens twee parkeerplaatsen voor gehandicapten gereserveerd.
Zo kunnen nog meer mensen genieten van de prachtige en gevarieerde natuur in dit deel van Fryslân.

Foto’s Martijn van der Vaart.

 

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie