Vlooienmarkt 1 oktober 2005

Vlooienmarkt van zaterdag 1 oktober 2005

De standhouders hebben goede handel gedaan. En waarom? Omdat er maar zo weinig waren. Het publiek had weinig keus en hapte dus eerder toe dan normaal. En hoe kon dit nu gebeuren?
Het weer natuurlijk !! Er werd een echte herfstdag verwacht. Op de vrijdagavond de passage van een warmtefront. Erg vochtige lucht en ongeveer 15 graden. In de ochtend zou het koufront passeren. Het front kwam eerder dan verwacht en rond 9:30 uur was de meeste regen gepasseerd. Maar dat was veel te laat om de markt te laten slagen.

Om 5:30 uur waren er een 10-tal standhouders; in het donker met af en toe regen. Niet uitpakken dus. Uiteindelijk zijn er tegen 7:30 uur bij het licht worden ongeveer 70 standhouders. Dan gaat het steviger regenen tot ongeveer 8:45 uur. In deze periode vertrekt een aantal standhouders. Daarna steeds vaker droog. Tegen 11 uur komt de zon af en toe door en om 12 uur is het echt zonnig en lekker weer. Na 9 uur wordt er voorzichtig begonnen met uitpakken van de handelswaar.

Rond 10 uur waren er nog 46 standhouders aanwezig. Natuurlijk was het publiek ook in minder groten getale gekomen, maar in verhouding veel publiek tot het aantal standhouders. Daardoor hadden de standhouders die de regen van de vroege ochtend getrotseerd hadden toch nog een goede markt.

Volgende markt: de reguliere 1e zaterdag vd maand markt op 5 november  (tot 13 uur).en daarna de 1e zaterdag van april.

Hieronder enkele foto’s van de markt van zaterdag 1 oktober 2005

Geplaatst in: vlooienmarkt_2005, Vlooienmarkten

Geef een reactie