Clubkampioenschappen Oudere jeugd 2005

De oudere jeugd was afgelopen weekend (15/16 oktober 2005) de laatste in het rijtje die de strijd om de titel clubkampioen met elkaar aanging.

De 10 deelnemers hadden in de voorgaande weken de wedstrijden uit hun poule moeten spelen, en vorige week werden de kruisfinales gespeeld en vrijdagavond zijn we begonnen met de finales. Vrijdag zijn de wedstrijden om de 5e t/m 10e plaats gespeeld en zondag om 10 uur gingen de nr. 1 t/m 4 de baan op. Deze clubkampioenschappen werden gemarkeerd door het feit dat het allemaal anders liep, dan je in 1e instantie had verwacht. Enkele spelers die op papier toch bij de favorieten hoorden hadden hun wedstrijden in de voorrondes niet gespeeld waardoor ze lager eindigden en dus niet voor een finale plaats gingen. Dit bood echter kansen voor spelers die in de voorrondes niet alles gewonnen hadden, maar wel alles gespeeld.

Zo namen Mehader van Gils en Max Wenniger het tegen elkaar op voor de 3e en 4e plaats en stonden Lisa Wenniger en Jelte Bruinsma tegen over elkaar om te strijden voor de titel. Beide partijen gingen op en neer wat dus een spannend geheel werd. Allebei de wedstrijden hadden 3 sets nodig om uiteindelijk tot een beslissing te komen. Max is als 3e geëindigd en na een zenuwslopende 3e set waarin het 6-5 voor Lisa stond en zij mocht gaan serveren, behield zij haar game en werd verrassend nummer 1.

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie