Vlooienmarkt 2 juli 2005

Vlooienmarkt van zaterdag 2 juli 2005

Zoals altijd heeft het weer grote invloed op de markt. In de maanden mei en juni van dit jaar was dat negatief; ditmaal zeer positief. Na regen op donderdagavond en vrijdag wordt voor zaterdag goed weer beloofd: wel wat bewolking, ook zon en temperaturen net boven de 20 graden. Ideale vlooienmarkt omstandigheden.

Velen hebben vertrouwen in de weersverwachting en gaan op weg naar Bakkeveen. Om 5 uur in de ochtend zijn er al ongeveer 60 standhouders en ook al (bijna) allemaal uitgepakt. Na af en toe rustige momenten is het steeds druk met binnenkomende standhouders. Alle terreinen en lanen worden op de standaard wijze volgebouwd. Maar om 6:30 uur zitten alle standaard terreinen al vol. Dus stands richting centrum van Bakkeveen. Omdat aan de stroom standhouders geen einde lijkt te komen wordt het terrein bij de vijver ook benut. Omdat het inparkeren van de standhouders wat tijd vergt ontstaat tegen 7 uur een “file” van een 50-tal auto’s van meest standhouders tot in het centrum. Gelukkig heeft iedereen tegen kwart voor 8 een plaatsje kunnen vinden. Alle stands staan netjes gescheiden van de openbare weg opgesteld. 1 standhouder (met een gereserveerde plaats) komt 4 minuten te laat en iemand anders heeft (volgens de regels) z’n plaats ingenomen. Natuurlijk even mopperen, maar daarna snel een plaats op het grasveld naast de gymzaal gevonden.

Het eerste publiek is ook al voor 5 uur aanwezig. Het is vrij druk geweest en de meeste bezoekers keerden bepakt en bezakt terug naar de auto. Natuurlijk zijn er ook standhouders die hebben ervaren dat hun handel deze markt niet erg in trek was. Er was een standhouder die pas om 10 uur zover was dat het uitpakken kon beginnen. Ze moesten eerst zelf “de markt over” en dat duurde van 5:30 tot 10 uur !

Na telling blijken er 356 standhouders te zijn geweest; dit zijn er 70 meer dan het vorige record van juni 2004.

De zon blijft veel achter de wolken. Dat is gunstig voor de optimale temperaturen van rond 20 graden. Het blijft gedurende de markt niet helemaal droog: om iets na 10 uur valt er een licht buitje, waardoor er enkele paraplu’s tevoorschijn worden gehaald. Na een paar minuten wordt het weer droog. Rond 13 uur wordt het wederom erg donker. Dit doet vele standhouders besluiten snel in te pakken; maar deze keer trekt de donkere wolk over zonder spatje regen.

Dus een vrijwel droge dag met een drukte die waarschijnlijk niet spoedig geëvenaard zal worden. Rond kwart over 2 waren de laatste standhouders weer vertrokken. Enkelen hadden er meer dan 12 uur opzitten.

Volgende markt: de extra vakantiemarkt van zaterdag 23 juli  (tot 13 uur).

Hieronder enkele foto’s van de markt van 2 juli 2005

Geplaatst in: vlooienmarkt_2005, Vlooienmarkten

Geef een reactie