Vlooienmarkt 4 juni 2005

Vlooienmarkt van zaterdag 4 juni 2005

We beginnen maar weer eens met het weer: al de gehele week wordt voor de zaterdag slecht weer voorspeld: het KNMI meldt zelfs 90% kans op neerslag, met daarbij ook nog grote hoeveelheden. Eerst kunnen we nog een warmtegolfje verwachten op de vrijdag. Deze warmtegolf (van slechts enkele uren) duurt in Bakkeveen tot 15 uur in de middag. Dan komt er vrij plotseling een onweersbui opzetten met in Bakkeveen-centrum rond de 20 mm neerslag. Dit onweer duurt ongeveer een uur. Daarna nog stevige buien rond 18 uur (pikkedonker) en pas na 20 uur begint het droog te worden. Op vele plaatsen meer dan 30 mm neerslag. Dat belooft weinig goeds voor de zaterdag.

Maar zaterdag in alle vroegte is het droog; wel zwaar bewolkt en veel wind. Op de vlooienmarkt is het zeer rustig; tegen 5 uur een kleine 20 standhouders aanwezig. We testen het parkeerweiland en dat blijkt nog stevig te zijn, maar bij de inritten is het drassig met her en der plassen water. Omdat het weiland echt in een modderpoel zou gaan veranderen als het nog meer gaat regenen; houden we het parkeerterrein gesloten. Publiek moet dus als vanouds langs de straat en in de woonwijk parkeren. Op het marktterrein zelf is geen hinder van water: vrijwel alles is verhard.

Standhouders komen laat; pas tussen 6:30 en 7 uur komen veel standhouders binnen. Op het trainingsveld van de voetbal komt 1 rij (cirkel) te staan.

Standhouders beginnen langzaam met uitpakken; rond 6 uur druppelt het nog even. Het blijkt de laatste regen te zijn. De vele partytenten en andere voorzieningen tegen de regen blijken niet meer nodig. De zon komt af en toe door en daarmee wordt het aangenaam vertoeven. Alleen de wind is af en toe wat hard, waardoor handelswaar niet blijft staan.

Uiteindelijk tellen we 164 standhouders. Dat zijn er ruim 100 minder dan normaal in juni. Maar … het had nog veel minder gekund na het slechte weer. Ook publiek komt wat later. Maar als de zon doorkomt wordt het nog redelijk druk. Doordat er niet al te veel standhouders waren, is er doorgaans goed verkocht.

Volgende markt: de extra markt van zaterdag 18 juni  (tot 13 uur).

Hieronder enkele foto’s van de markt van 4 juni 2005

Geplaatst in: vlooienmarkt_2005, Vlooienmarkten

Geef een reactie