F2 kampioen 2005

Zaterdag, 21 mei werd het team van vv Bakkeveen F2 kampioen.
De feiten vooraf: de laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen FC Assen. Bakkeveen was koploper met één punt voorsprong op nummer twee FC Assen. Dus een gelijk spel of winst zou voor Bakkeveen het kampioenschap betekenen, echter als Assen de partij zou winnen, zou die kampioen zijn.

Het werd een zinderende voetbalwedstrijd. Assen kreeg in het begin een aantal mogelijkheden die onbenut bleven. En zoals het dan zo vaak gaat in het voetbal kwam Bakkeveen er met een bekeken counter uit en was het Tjalling Dekker die de 0-1 voor zijn rekening nam. Deze stand werd vastgehouden tot de rust. Na rust was het natuurlijk erop of eronder voor FC Assen die alles in de strijd gooide. Spoedig zou het 1-1 worden. Maar Bakkeveen liet het er niet bij zitten en gooide er een schepje bovenop. De aanval werd vanaf links opgezet waar Erwin de Jong goed doorging. Hij nam de bal mee waarna hij de bal met een schitterend schot de kruising injoeg, 2-1. Assen was zwaar aangeslagen en zou in de resterende minuten ook niet echt meer aanspraak maken op het kampioenschap. Assen scoorde vlak voor tijd nog wel een keer maar dat zou niet voldoende voor hen zijn, eindstand 2-2; Bakkeveen F2 Kampioen!

Kortom een geweldige dag voor alle voetballertjes van F2 en niet te vergeten ook voor alle enthousiaste ouders van de voetballers. (tekst en foto’s Richard de Jong).

Geplaatst in: Voetbal

Geef een reactie