Vlooienmarkt 6 november 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 6 november 2004

De vlooienmarkten van 2004 zijn weer voltooid verleden tijd met de laatste markt van 6 november.

De markt van 6 november is de 4e markt geweest waarin we het niet droog hebben kunnen houden. De markt van november begon onder het gesternte van een weersverwachting die verre van ideaal is voor een openlucht evenement: kou en regen en dat betekent normaal gesproken een slechte markt.

De standhouders kwamen laat: om half 6, in het pikkedonker waren er 4 aanwezig. Het was toen nog droog. Ruim 2 uren later, terwijl het licht begint te worden, zijn er maar liefst tegen de 80 standhouders aanwezig. Niet iedereen is even vlot met uitpakken van de handelswaar, maar over het algemeen is het beeld positief.

Tussen 8 en 10 uur regende het af en toe. De weersverwachting gaf aan dat het in de loop van de middag beter zou worden. Dat duurde echter te lang voor de markt. Tegen 10 uur waren er nog 70 standhouders over. Deze standhouders kwamen in aanmerking voor de traditionele kop snert, aangeboden door de vlooienmarkt commissie en goed verzorgd door eetcafé De Dwaler. Rond 11 uur trokken enkele stevige buien over en dat betekende het einde van de markt. Het publiek en de standhouders vertrokken. Dat het na half 12 niet meer geregend heeft, deed daar niets aan af. Zo eindigde de markt (te) vroeg.

Het parkeerweiland hebben we niet ingezet: en omdat we niet veel bezoekers verwachtten en omdat het weiland door de regen wat glad was. Op het marktterrein was een deel van de verharde terreinen afgezet voor parkeerders. Deze ruimte is door velen benut: tegen 10 uur was deze (gratis) parkeerplaats bijna helemaal vol.

In 2004 zijn er meer standhouders geweest dan het vorige jaar. In 2003 zat het meer tegen met het weer dan in 2004.

De volgende markt: zaterdag 2 april 2005 ( 7  tot 13 uur )

Helaas was er geen camera beschikbaar om een foto-impressie te maken.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie