Club kampioenschappen dubbel 2004

dames en heren

Nadat, zowel bij de dames als bij de heren, 8 dubbels elkaar in 2 poules hadden bestreden in een voorronde, volgde in het weekend van 9 en 10 oktober de finale.
Zaterdag 9 oktober werden de kruisfinales gepeeld om uit te maken welke teams op zondag 10 oktober elkaar zouden tegenkomen in de ‘echte’ finale.

Bij de dames streden Ria/Christien tegen Sietske/Emie om de twee hoogste plaatsen. Qua spel werd het helaas een teleurstellende finale. De eerste set ging toch wel wat verrassend naar Sietske/Emie met maar liefst 6-1. Daarna vonden Ria/Christien het welletjes en wonnen overtuigend de volgende twee sets en werden derhalve de nieuwe clubkampioen bij de vrouwen. Vorig jaar kwam deze titel ook al in handen van Ria, deze keer in combinatie met de verhuisde Jutta. De eindstand bij de vrouwen:
1 Ria/Christien
2 Emie/Sietske.
3 Willy/Judith.
4 Meriam/Anneke.
5 Tiny/Monica.
6 Tineke/Baukje.
7 Bauwina/Annemarie.
8 Akke/Alie.

Bij de mannen mochten Wouter/Redmar en Jan/Roy uitvechten wie zich clubkampioen 2004 mocht noemen. Dit werd uiteindelijk het jonge duo Wouter/Redmar. Nadat de jonkies, Redmar 15 en Wouter 18 jaar, in de eerste set duidelijk hadden gemaakt wat hun bedoeling was, 6-1, kwam de routine Jan en Roy te hulp en konden zij de tweede set na een tie-break naar zich toetrekken. De derde set ging lang gelijk op maar Wouter/Redmar wisten deze door een paar goede laatste games toch te winnen. Jacob en Sjoerd konden helaas door ziekte hun titel niet verdedigen.
De volledige uitslag:
1 Wouter/Redmar.
2 Jan/Roy.
3 Pieter/Michel.
4 Gjalt/Appie.
5 Klaas-Jan/Harm
6 Ronald/Andries.
7 Sjors/Sybrand.
8 Hans/Sicco.

Tekst en foto’s: Sybrand Bosma

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie