Vlooienmarkt 7 augustus 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 7 augustus 2004

Tijdens de regenachtige markten van juni en begin juli hadden we er naar verlangd: eens een warme droge markt. Die omstandigheid diende zich zaterdag 7 augustus aan. Echter het was van het ene uiterste in het andere. Het was erg warm en op sommige plekjes (in de zon en in de luwte) zelfs heet. Maar wat wil je tijdens een hittegolf met daarin maar liefst 5 tropische dagen. Helaas was er zaterdag nog weinig wind, zodat de temperatuur voor het gevoel alleen maar hoger werd.

Om 1:30 uur ’s nachts bleken al 10 standhouders aanwezig. Enkelen hadden waarschijnlijk niet door waar de zon zich zou bevinden gedurende de markt: ze hadden een plekje gekozen dat later in de ochtend in de volle zon zou komen te liggen. Om 5 uur was het pikkedonker op de marktterreinen. De elektriciteit was uitgevallen in de oostelijke delen van Bakkeveen. Uiteindelijk is de spanning om 5:45 uur weer beschikbaar (dus 2 uren zonder stroom). Dit euvel betekende dat 2 van de 9 marktvrijwilligers te laat waren. Een fantastisch goed excuus !

Er zijn in totaal 255 standhouders geweest. Het aantal bezoekers zal ongeveer even groot zijn geweest als dat van de vakantiemarkt van 24 juli (dit gemeten naar het aantal geparkeerde auto’s). De handel zal over het algemeen wel te wensen hebben overgelaten: vrouwen bloot, handel dood.

Tegen half een gaan de eerste standhouders al naar huis, waarschijnlijk als gevolg van de hitte. Een enkeling zet door tot 3 uur.

Volgende markt: reguliere 1e zaterdag van de maand markt op zaterdag 4 september (wederom tot 13 uur)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 7 augustus 2004

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie