Noorderstrijd 2004

Een (wed)-strijd tussen teams uit de 3 Noordelijke Provincies georganiseerd door de regionale omroepen. (26 juni 2004)

Elk van de 3 provincies levert een team: 2 personen op de centrale locatie en 2 personen in een “vreemde” provincie onderweg om opdrachten uit te voeren. De teamleden op de centrale post krijgen de opdrachten via de computer aangeleverd en proberen via internet oplossingen voor de vragen te vinden. Daarna mag het onderweg-team een opdracht uitvoeren. Communicatie tussen de teamleden in  de mobiele telefoon.

Als de 3 noordelijke provincies onderling “een strijd” aangaan, is het logisch het 3-provincienpunt te kiezen als centrale locatie. En dus ……… het natuurgebied “Mandefjild” van ’t Fryske Gea vlak ten oosten van het dorp Bakkeveen.

Daarnaast krijgt elk team een camera ploeg mee en op de centrale locatie in de “duinen” van Bakkeveen zijn de cameraploegen aanwezig. De wedstrijd van 26 juni is een serie van 3. Vrijdag 25 juni is, onder pittige weersomstandigheden (“het was afzien”) de eerste strijd geleverd. Op 21 augustus is de 3e voorronde. Op zaterdag 28 augustus is de finale.

De strijd wordt uitgezonden door de regionale omroepen vanaf eind augustus. (in totaal 8 afleveringen).

Onderstaande een impressie van “het tentenkamp” op de centrale locatie in Bakkeveen op zaterdag 26 juni 2004.

Geplaatst in: 2004-gebeurtenissen

Geef een reactie