Vlooienmarkt 5 juni 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 5 juni 2004

Het zou droog blijven, maar dat deed het niet.

Al voor 5 uur ’s ochtends stond de grote parkeerplaats vrijwel vol met handelaren. Wegens kermis en feestweek was de kleine parkeerplaats (4 rijen) niet beschikbaar en een deel van het trainingsveld werd in beslag genomen door de feesttent. Tegen 6 uur was ook het resterende deel van het trainingsveld en alle omliggende laantjes bezet. Maar van handel kwam toen nog weinig: het regende af en toe, waardoor de handelaren niet uitpakten.

En de stroom handelaren bleef maar aanhouden. Een groot deel van het grasveld rond de gymzaal is gebruikt om te voorkomen dat we weer helemaal in het centrum van Bakkeveen terecht zouden komen met alle gevolgen voor het verkeer van dien. Uiteindelijk kwam de rij tot net voorbij de scholen. Een verkeerschaos is voorkomen, met name dankzij het parkeerweiland tegenover de markt!

Tegen 8 uur begon het stevig te regenen; pas na 8:30 uur werd het droog. Daarna af en toe een beetje nattigheid, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij waren allang blij dat de regen was gestopt. Er zijn in de regenperiode maximaal 10 standhouders vertrokken.

Tijdens het innen van het standgeld hebben we (ongeveer) 285 standhouders geturfd, de stands waren over het algemeen klein.

Ditmaal zijn er wederom veel foutparkeerders gesignaleerd onder de bezoekers: langs de Mjûmsterwei (de doorgaande weg) is het verboden te parkeren, tenzij de verbodsborden zijn afgedekt met plastic zakken. De politie kwam om te bekeuren, maar werd meteen weer weggeroepen wegens een ongeval elders: een aderlating voor ’s Rijksschatkist. Voor slechts 1 euro kun je op het weiland aan de overzijde van de straat parkeren, dan een boete riskeren? De foutparkeerders langs de straat hebben van de organisatie een waarschuwingsbriefje onder de ruitenwisser gekregen.

Volgende markt: EXTRA “langstedag markt” zaterdag 19 juni (wederom tot 13 uur)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 5 juni 2004

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie