Vlooienmarkt 19 juni 2004

Vlooienmarkt van zaterdag 19 juni 2004 ( Langste dag markt 2004 )

Een slecht-weer weersverwachting (“felle opklaringen en pittige buien”) en enkele daadwerkelijk pittige buien zorgen ervoor dat de “langstedag”-markt z’n naam niet waar kan maken. Rond 5 uur in de ochtend zijn er slechts 14 standhouders aanwezig, terwijl dat normaal gesproken rond de langste dag al ruim 50 moeten zijn. Om half 6 zijn er zelfs al enkelen weer vertrokken, omdat het af en toe regent en het bed toch trekt. Pas na half 7 klaart het echt op en komt de zon zowaar door. De weersverwachting blijft echter pittige buien aankondigen. Toch weerhoudt dit niet tot een uur of 8 de komst van in totaal 86 standhouders. En dat is dan ongeveer 200 minder dan 2 weken eerder.

Het publiek keek ook de kat uit de boom en kwam pas tegen 8 uur in grotere getale. Echt druk is het niet geweest: een extra markt en het onzekere weer.

Vanaf 8 uur felle opklaringen. Af en toe een dreigende wolk, maar het blijft zo goed als droog. Pas tegen 10 uur een eerste echte bui en tegen 11 uur een stevige bui die een 10-tal handelaren doet besluiten te vertrekken. Het publiek blijft, gelukkig voor de resterende standhouders, komen. In de zon en het lekker warm.

Maar tegen 12 uur komt uit een relatief kleine wolk een ontzettend zware bui met harde wind en hagel. Dat betekent definitief het einde van de langstedag-markt. Het is, voor de zomerperiode, 1 van de kortste markten.

Ondanks alles hebben vele standhouders goed verkocht (voor de weinige standhouders toch nog veel publiek).

Volgende markt: reguliere maandelijkse “1e zaterdag van de maand markt” zaterdag 3 juli (wederom tot 13 uur)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 19 juni 2004

Geplaatst in: vlooienmarkt_2004, Vlooienmarkten

Geef een reactie