Vlooienmarkt 5 juli 2003

Vlooienmarkt van zaterdag 5 juli 2003

Vanaf maandagmiddag is het deze week al slecht weer. Maar steeds houden de weersverwachtingen het erop dat het vanaf zaterdag droog zal zijn. Vrijdag wordt het al wat beter met een groot deel van de dag vrijwel droog. Het is nog steeds niet warm met temperaturen van enkele graden onder de 20.

Zaterdagochtend in alle vroegte (4:30 uur) blijkt het toch niet helemaal droog te zijn, af en toe motregen. We rekenen erop dat dit de laatste druppels zullen zijn. Maar gaandeweg de ochtend wordt de intensiteit van de regen alleen maar erger. Tegen 8 uur zien we her en der al paraplu’s verschijnen. Na nog wat sterkere regen rond half 10, wordt het langzamerhand droger; de wind neemt wat toe en na 10 uur is er geen spatje regen meer gevallen. Een enkele keer is de zon doorgekomen.

Vrijdagavond tegen 10 uur waren er 4 standhouders aanwezig. Rond 3 uur zaterdagochtend verschenen, volgens de overlevering, de eerste vroege vogels. Om iets na 5 uur waren naar schatting 40 standhouders aanwezig. Daarna bleven de standhouders snel binnenstromen. Om 7:15 uur moesten de laatsten (ongeveer 10) een plekje langs het voetpad richting Bakkeveen vinden.

Er werden uiteindelijk 214 standhouders geteld; hiervan kwam de laatste na 10 uur binnen (toen het weer droog was geworden). Er hadden een paar standhouders meer kunnen zijn, want rond 8 uur zijn er een stuk of 8 vertrokken (wegens de regen; waarschijnlijk zullen ze later op de ochtend wel spijt hebben gekregen). Enkele standhouders wachtten ook met uitpakken van hun handelswaar. De laatste opende “zijn winkel” pas na 10 uur.

Ook waren er 3 standhouders uit Overijssel met nieuwe handel. Deze standhouders hebben we deze keer laten staan, maar ze zijn niet meer welkom (en zullen ook niet meer komen, hebben ze toegezegd).

Om 13 uur bij het einde van de markt waren alle kleden en goederen van de standhouders weer droog en kon er worden ingepakt.

Ondanks de valste start is het toch nog een goede markt geworden.

Volgende markt: de EXTRA vakantievlooienmarkt op zaterdag 19 juli. Eerstvolgende reguliere markt is zaterdag 2 augustus. (altijd tot 13 uur).

Hieronder een foto-impressie van de markt van 5 juli 2003.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie