Vlooienmarkt 7 juni 2003

Vlooienmarkt van zaterdag 7 juni 2003

Deze markt leverde het tegenovergestelde beeld van een maand eerder. Het was nu lekker weer. ’s nachts was het geheel bewolkt, zodat bij het eerste ochtendgloren het al 15 graden was. Wel voorspelden de waarmannen en -vrouwen mogelijk enige regen. Inderdaad iets voor 6 uur hebben we een paar kleine druppeltjes gevoeld.

En toen waren we al met z’n heel velen op de terreinen rond het doolhofpark. Om 5:00 uur bleek de grote parkeerplaats al bijna vol te staan (60 standhouders). Daarna bleven de standhouders maar komen. Omdat de eerste week van juni het voetbaltrainingsveld niet gebruikt kan worden (net opnieuw ingezaaid), is er voor 80 standhouders minder ruimte. Tegen kwart voor 6 zijn oko alle andere pleintjes en lanen vol en zijn we gedwongen aan weerszijden van het voetpad op de grasstroken door te “bouwen”. De terreinen voor de gymzaal en rond de school wordt ook gebruikt. Tegen 7 uur zitten we helemaal vol. Voor enkele “laat”-komers vinden we her en der nog een plekje.

Op dergelijke dagen blijkt wel weer duidelijk dat het aantal van 4 marktmeesters beslist geen overbodige luxe is. Uiteindelijk heeft dus iedereen een plekje kunnen bemachtigen. Rond 8 uur gaan we even aan de koffie (na meer dan 3 uren actief bezig zijn om de standhouders netjes opgesteld te krijgen).

Met het innen van het standgeld beginnen we tegen kwart voor 9 (in 2 teams). Maar al snel blijkt dat in het centrum van Bakkeveen het verkeer door de grote toestroom van bezoekers muurvast zit. Dus 2 marktmeesters hebben tot bijna 12 uur het verkeer geregeld. De andere 2 hadden ook rond 12 uur eindelijk het standgeld geïnd.

Er is een record aantal standhouders van 274 geteld. Door de grote drukte en publieke belangstelling waren de laatste standhouders pas rond 3 uur in de middag weer vertrokken. Op enkele onbeschutte plaatsen werd het af en toe iets te warm, maar doorgaans was er zeker geen reden tot klagen.

De volgende markt (extra markt 21 juni) is het trainingsveld waarschijnlijk weer bruikbaar. De markt krijgt dan meer het reguliere compacte karakter. Daarnaast zullen we nogmaals proberen het perceel weiland schuin tegenover de markt te huren als parkeerplaats voor de auto’s van bezoekers. De loopafstand tot de markt is dan slechts 50 meter.

Door de drukte is er geen tijd overgebleven om foto’s te maken. Maar je kunt ervan overtuigd zijn: er hadden zeer veel mensen opgestaan.

Volgende markt: extra langstedag vlooienmarkt op zaterdag 21 juni (tot 13 uur).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie