LAN-party 2003 in Bakkeveen

In SCW-Dúnhoeke is op zaterdag 25 januari 2003 de eerste LAN-party “aller tijden” gehouden.

Hieronder een foto-impressie, maar eerst nog even een deel van de oorspronkelijke uitnodiging.

LAN party…..
LAN party? Is dat niet zo’n computergekken bijeenkomst van opgeschoten broekjes met een rond brilletje en vierkante ogen…….? Tja, misschien wel, wij weten niet hoe je er uit ziet. LAN is in ieder geval de afkorting voor Local Area Network wat zoveel betekent als “lokaal netwerk”, van computers wel te verstaan. Koppel een aantal computersystemen aan elkaar en zie daar: er ontstaat een prachtig lokaal netwerk. Wat je daar dan mee kan doen? Nou, leuke spellen tegen elkaar spelen bijvoorbeeld. De laatste jaren worden er regelmatig LAN party’s georganiseerd, zowel op grote als kleine schaal en op veel verschillende plaatsen in Nederland. Dus waarom ook niet in Bakkeveen!!

Wat is de bedoeling…..
Een dagje lekker met elkaar computeren in de meest brede zin van het woord, maar met de nadruk op games spelen, met elkaar en tegen elkaar!! Unreal Tournament, Grand Theft Auto, Battle Field 1942 enz. Noem het maar op. Alles mag, niets moet! Er zullen een aantal dedicated servers aanwezig zijn om het gamegenot wat te verhogen. (Unreal Tournament en BattleField 1942)

Wat moet je meenemen…..
Nou, wat dacht je van je eigen goed functionerende computersysteem met netwerkkaart en beeldscherm? Is misschien wel handig bij zo’n LAN party. Een stekkerdoos en netwerkkabel is ook handig, maar geen must. Om geluidsoverlast bij je mede gamers te voorkomen is het verplicht een koptelefoon te gebruiken tijdens de party.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door N~Corp Systems

Rechts de uitnodiging. Er waren 10 deelnemers.

Zonder noemenswaardige kinderziektes is deze proloog LAN-party afgewerkt.

De organisatoren Marcel de Vries, Frits van Aalsum en Richard de Vries hadden, gesponsord door N~corp, een netwerk van 100 Mbps aangelegd.

De temperaturen in de zaal liepen nogal op. Het gedimde licht en enkele disco spots gaven de juiste sfeer voor enkele “Battlefields” en Unreal games.

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie