Schaatsen & priksleeën op de vaart

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van buurtvereniging De Wâl’n was het vinden van vrijwilligers voor de “ijscommissie” niet een lastig onderwerp. De kans dat de commissie in actie moet komen is immers niet zo groot.

Maar nauwelijks een maand later kondigen alle weerprofeten al vorst aan. Op zondag 8 december begint de vorst en de daarop volgende woensdag is het ijs van de vaart al sterk genoeg voor de meeste schaatsers.

Omdat de Elfstedentocht te hoog gegrepen is, organiseert de ijscommissie (Bonne van der Bos, Klaas ten Hoor en Evert Russchen) van de buurtvereniging op “haar vaart” tussen “de wallen” prikslee wedstrijden.

Aanvang zaterdagmiddag 14 uur, staat op de uitnodiging. Er wordt voor een “koek en zopie” tent gezorgd, fleurige muziek, niet al te veel wind tussen de wallen en fantastisch ijs. Zowel bij de jeugd als bij de volwassenen zijn er 12 deelnemers.

Hieronder (en op de volgende pagina) een foto impressie van zaterdagmiddag 14 december 2002. Locatie: vaart ten zuiden van het centrum.

Geplaatst in: 2002-gebeurtenissen

Geef een reactie