Vlooienmarkt 3 augustus 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 3 augustus 2002

Na de hittegolf en stevige buien van de afgelopen week, beloofde deze zaterdagochtend goed weer te brengen. Lekker temperatuurtje van iets boven de 20 graden. De buien zouden, volgens de verwachtingen van de voorafgaande vrijdag, pas in de tweede helft van de middag volgen. Wat bleek: ’s nachts viel er in de oostelijke helft van de provincie Groningen al een bui met plaatselijk veel millimeters. In Bakkeveen was het zaterdagochtend rond 5 uur onbewolkt met een halve maan fier in de lucht.

Veel standhouders hebben vast verwacht dat het een drukke markt zou worden: al om 5 uur is het grote parkeerterrein zo goed als vol en zijn standhouders al bezig langs de verschillende laantjes hun spulletjes in het nog vrijwel donker uit te stallen. Bij zonsopkomst, tegen kwart voor zes, zijn vrijwel alle verharde plaatsen bezet. Er zijn dan 120 standhouders aanwezig. Ook de kleine 40 standhouders die een gereserveerde plaats hebben, zijn vroeg. Ze hebben tot 7:30 uur de tijd, maar voor 6 uur is al een groot aantal op de kleine parkeerplaats aanwezig.

We wijken rond kwart voor 6 uit naar het voetbal trainingsveld. Daar kunnen in 8 rijen ongeveer 80 standhouders een plekje verkrijgen. Tegen 7 uur is dit veld ook vol en de laatste standhouders vinden een plekje langs het voetpad richting Bakkeveen. De laatste standhouder komt tegen 9 uur nog aan; de meeste anderen hebben er dan al meer dan een halve dag opzitten.

Rond 10 uur tellen we 245 standhouders. Het is dan nog steeds een beetje bewolkt: de zon heeft moeite om goed door te breken. Maar de temperaturen zijn aangenaam: rond of iets boven de 20 graden. Rond 11 uur wordt het even echt warm, omdat de zon dan goed doorkomt. Maar dit was blijkbaar iets teveel van het goede voor de atmosfeer: tegen 12 uur komen vanuit het zuiden donkere wolken opzetten en er vallen een paar spatjes regen. Maar tot 13 uur blijft het nog meest droog. Vele standhouders vertrouwen het weer lang niet en gaan iets na twaalven al snel inpakken, terwijl er nog veel publiek op de been is (jammer dus).

Na 13 uur gaat het wat meer regenen en tegen 14 uur krijgen we een stevige bui over Bakkeveen heen. Maar dan zijn de laatste standhouders net vertrokken. Conclusie: ook deze markt hebben we het weer niet helemaal droog gehouden.

Zowel standhouders als bezoekers komen van steeds grotere afstand. Er waren deze markt 2 standhouders uit de omgeving van Hilversum. Ook troffen we bezoekers uit Bussum; ze wilden een gezellige dagje uit naar Bakkeveen. Allen waren rond 3 uur in de nacht vertrokken. In vergelijking met de vakantiemarkt van 20 juli, waren er ’s ochtends vroeg meer bezoekers. Om 7.30 uur was het al gezellig druk. Ook ditmaal viel de grootste drukte tussen 9 en 12:30 uur met wederom veel vakantiegangers.

De eerstvolgende markt is de reguliere markt op zaterdag 7 september.

Hieronder een foto impressie; de foto’s zijn tussen 11:45 en 12 uur gemaakt, toen er net een paar druppeltjes regen begonnen te vallen.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie