Royal Enfield treffen 2002 in Bakkeveen

Royal Enfield treffen 2002 in Bakkeveen
In het weekend van 16-18 augustus 2002 kwamen ongeveer 170 van de 280 leden van de Royal Enfield Club in Bakkeveen op kampeerboerderij “De Harmsdobbe” bijeen voor hun jaarlijkse treffen. Organisator was dit jaar het Groningse lid Theo Kuiper.

Royal Enfield is het oude Engelse motormerk dat van 1898 tot 1970 motorfietsen fabriceerde. De 280 leden proberen het merk levend te houden. Er waren in dit kampeerweekend, naast de Nederlanders, veel Engelsen en een enkele Duitser aanwezig.

Theo had kampeerboerderij “De Harmsdobbe” in Bakkeveen uitgezocht voor dit kampeerweekend. Een groot deel van de leden was met de originele Royal Enfield motor aanwezig. Enkelen hadden gezinsleden met de auto meegenomen. Ook waren er een paar buitenbeentjes: Triumpfs en 1 Honda.

Vrijdag was het een gezellig samenzijn op het tentenkamp: sterke verhalen en natuurlijk elkaars motoren bewonderen. Na een kampvuur en vooral veel bier zocht ieder die in de nacht z’n tent op. Zaterdagmiddag, na de ontnuchtering, stond een toertocht op het programma door delen van de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf. ’s Avonds barbecue gevolgd door de traditionele spelletjes. Zondag in de loop van de dag vertrokken de meeste motorrijders weer huiswaarts.

Klik hier voor meer informatie over Royal Enfield.

Hieronder een foto-impressie.

Zaterdagavond stond in het teken van ontspanning en vermaak: het spelletjes circuit. Hieronder indrukken van de “slow-race” : zo langzaam mogelijk een traject van 25 meter afleggen zonder buiten het parcours te geraken (en natuurlijk niet met de voeten op de grond).

Geplaatst in: 2002-gebeurtenissen

Geef een reactie