Vlooienmarkt 6 april 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 6 april 2002

De eerste van 10 vlooienmarkten van het 14e seizoen is alweer achter de rug.

Zaterdag 6 april om 4:30 uur waren er, volgens onze informanten, al 7 standhouders aanwezig, waarvan er 1 in z’n camper heeft overnacht. Het is dan nog hartstikke donker en koud. Nog weinig wind, maar temperaturen rond het vriespunt en tegen het ochtendgloren (rond 7 uur) vriest het echt. Pas tegen 9 uur is het laatste ijs van de auto’s verdwenen, maar dan trekt ook de wind aan. Om 6 uur is de eerste grote parkeerplaats vrijwel vol. Niet helemaal vol: de standhouders staan ruim opgesteld, omdat we als organisatie denken toch niet alle ruimte nodig te hebben: het is erg schraal weer. We hebben dus niet opgelet of iedereen wel goed aansluit. Scheelt zo een 10-tal plaatsen.

Maar tussen 6 en 7 uur blijven er maar standhouders komen. We moeten dus eerder dan verwacht uitwijken naar het voetbal trainingsveld. Door het natte weer van de vorige maand is het gras daar voor een deel verdwenen en is zand overgebleven. Gelukkig ligt het veld redelijk in de luwte, zodat er als de wind later in de ochtend toeneemt, niet al te veel stof opwaait. Volgende maand zal er het gras zich wel weer wat hersteld heben en een beetje regen vooraf doet wonderen. Overigens zullen we in de maanden juni en juli waarschijnlijk geen gebruik van het trainingsveld kunnen maken: dat wordt uitwijken langs het voetpad van de Mjumsterwei. Mooie standplaatsen, maar late bezoekers zullen iets verder moeten lopen.

Tot na 8 uur blijven de standhouders komen. Uiteindelijk worden er 215 geteld. Ons record staat op 258, maar dat was een warme september zaterdag na weken van slecht weer. Voor april is 215 standhouders ongekend hoog.  Ook het publiek liet ons niet in de steek. Het aantal deed beslist niet onder voor een lekkere zomer zaterdag.Van standhouders hoorden we dat de kooplust matig was. Onze 3 cateraars (2 cafés en een snackwagen) vertelden zeer veel warme dranken en voedsel te hebben verkocht. Allemaal veroorzaakt door de koude. Standhouders die een plekje op de wind hadden, waren echt niet te benijden.

Volgende markt: zaterdag 4 mei (tot 13 uur). Bloemenmarkt op zaterdagochtend 11 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Vrijdagavond 31 mei is er een extra avondvlooienmarkt i.v.m. Bakkeveenster feestweek. Aanvang 18 uur. Inruimen vanaf 17 uur (en niet eerder !!!). Einde uiterlijk rond middernacht. Er zal verlichting zijn, maar of die na 22 uur toereikend is, weten we nog niet. Tevens is er dan braderie, een feesttent met live muziek en kermis. Geen vaste stands !! De opvolgende zaterdagochtend 1 juni is er weer een normale vlooienmarkt. De parkeerplaats van de vaste standhouders is dan niet beschikbaar (wegens kermis). We zullen in overleg elders ruimte reserveren voor de vaste standhouders.

Hieronder enkele foto’s van de markt van 6 april 2002.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie