’t is “oer” in de Bijekoer

In het hart van Bakkeveen staat De Bijekoer. Een winkel waar producten van de warme bakker verkrijgbaar zijn, kantoorbenodigdheden, speelgoed, bloemen en planten, kleding, etc. Eigenlijk een warenhuis. Maar dat gaat veranderen, want binnenkort sluit Mien Dees de deuren van haar Bijekoer.

Mien Dees begon in 1984 met haar winkel in Bakkeveen. Zij had, samen met Aaltje van der Velde, een bepaald beeld voor ogen. De winkel moest een trefpunt worden voor alle inwoners van Bakkeveen. Vandaar dat de winkel de naam “de Bijekoer” mee kreeg.

Nu 17 jaar later gaat de winkel sluiten. Mien gaat het nu rustiger aan doen (denkt ze). Als ze terugkijkt, kan ze met genoegen vaststellen dat de opzet is geslaagd. “Net als in een echte Bijekoer was het altijd een komen en gaan van klanten. Ik gebruik hier het woord ‘klanten’, doch ik bedoel mensen. Mensen waarmee ik veel gesprekken en contacten had en waarmee ik dan ook lief en leed deelde. Ook andersom was dat trouwens het geval. Werd de Bijekoer getroffen door onheil, zoals inbraak of brand, dan ervoer ik altijd veel steun en medeleven van mijn klanten. De tijd gaat snel, vooral als je altijd intensief betrokken bent bij het wel en wee van je winkel en de mensen. Nu is er voor mij een tijd gekomen om afscheid te nemen van de Bijekoer. Ik doe dat met gemengde gevoelens, want wij hebben het een prachtige periode gevonden”.

De Bijekoer is nog geopend tot en met maandag 24 december 2001; de laatste bestellingen voor de warme bakker kunnen uiterlijk zaterdag 22 december nog worden doorgegeven.

Op de onderliggende pagina’s een impressie van de receptie van zaterdagmiddag 23 december 2001.


Impressie van de door de zakenkring aangeboden afscheidsreceptie aan Mien Dees van de Bijekoer

Geplaatst in: 2001-gebeurtenissen

Geef een reactie