Vlooienmarkt 1 september 2001

Verslag vlooienmarkt 1 september 2001:

(op de onderliggende pagina staan ook foto’s van de rit van antieke (vooroorlogse) motoren. Deze motoren kwamen tijdens het einde van de markt langs.

De binnenmarkten zijn in september ook weer begonnen. Dus als het weer niet erg meezit, hebben standhouders een goed alternatief en gaan naar de “hallen”. Het mooie weer is op: dat zeiden alle weergoden. Het viel deze week eigenlijk nog wel een beetje mee. De beloofde regen, maar kwam toch in minder grote hoeveelheden dan verwacht. Ook vanochtend viel het mee. Het heeft een paar keer geregend; de bui van even voor 10 uur was vrij heftig en dat heeft vast wel bezoekers gekost.

De eerste standhouders vertelden rond 1 uur aanwezig geweest te zijn. “Wat moet je als je wakker bent en denkt niet weer te gaan slapen”, was de argumentatie. Pas tegen kwart over 6 werd het licht. Toen waren er al rond de 80 standhouders. Daarna bleef de toestroom maar doorgaan. Tegen 8 uur bleken er de 189 aanwezig te zijn (zoals we later hebben geteld).

Twee tot 3 keer moest het plastic te voorschijn komen om de vocht gevoelige goederen te beschermen tegen de regen. Na half 11 is het vrijwel droog gebleven en werd het zelfs nog warm ook; temeer dat de verwachte harde wind uitbleef. De eerste standhouders vertrokken rond half een. Maar om 3 uur waren er nog enkele bezig in te pakken in de lekkere zon.

Nieuw was op deze markt de komst van de “Buorkerij”: dit is een zuivelauto van een vereniging van biologische boeren. Naast zuivel verkoopt men vele aanverwante producten. Ook hebben we enquête formulieren uitgedeeld (ook al de vorige markt). Volgende maand meer hierover met de resultaten.

Tegen 12 uur vernamen we dat over een half uur later er een groep van 70 antieke motoren een stop zou maken bij eetcafé De Dwaler (Doolhofpark). Probleem was de parkeerruimte. Er was totaal geen rekening gehouden met deze groep motoren. Er was tussen het eetcafé en de “duinen” nog ruimte voor ongeveer 30 motoren. We hoopten dat de standhouders daar in de buurt niet te laat zouden vertrekken en de motoren niet al te dicht op elkaar zaten in de rit. En het is goed gegaan, ook al was het af en toe een beetje vol rond het eetcafé. 

Nog 2 markten te gaan (6 oktober en 4 november).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2001, Vlooienmarkten

Geef een reactie