Vlooienmarkt 4 augustus 2001

Vlooienmarkt van zaterdag 4 augustus 2001

Afgelopen week zakte de warme zomer al wat weg. Donderdag zou het nog weer echt “heet” worden, maar dat ging ook al niet door. In de nacht van donderdag op vrijdag onweer en vrijdagmiddag werd het tijdens de braderie van Bakkeveen weer droog (en veelal een lekker zonnetje, 22 graden). Dit ondanks een voor deze dag veel slechtere weersverwachting. Het weer blijkt dus mee te kunnen vallen.

Voor de zaterdag werden vooral voor de ochtend regen- en onweersbuien voorspeld, met hagel en windstoten. En dan ook hier maar hopen dat de verwachtingen niet uitkomen. Overigens zal de temperatuur oplopen tot ongeveer 20 graden en er staat vrijwel geen wind.

Veel standhouders zullen ook die hoop hebben gekoesterd. Vrijdag rond middernacht stonden er al 3. De exploitant van eetcafé “De Dwaler” (Doolhofpark) moest om 4 uur zijn valse alarm afzetten en meldde later dat er toen al 15 standhouders in het schijnsel van de lampen waren te ontwaren. Om 5 uur was dit aantal al opgelopen tot rond de 50 !! Het is dan nog droog, maar het is goed zichtbaar dat de bewolking toeneemt. (hieronder 2 foto’s van de situatie rond 5:30 uur).

We verwachten niet al te veel standhouders en letten niet al te goed op dat men netjes aanschuift. Maar wat blijkt……

Rond kwart voor 7 moeten we al uitwijken naar het voetbal trainingsveld. Er komen zoveel standhouders dat we hier nog een (deels dubbele) cirkel stands op kunnen bouwen. En langs het voetpad langs de straat staan ook nog 12 standhouders tussen de ingangen van beide parkeerplaatsen.

Omdat het nog steeds droog is, wordt er gewoon uitgepakt. Maar rond 8 uur begint het af en toe wat te motregenen. Sommigen dekken hun goederen af en anderen laten de natuur zijn gang gaan.

Na enig overleg en de redelijk goede handel met het toch wel aanwezige publiek, is er besloten toch standgeld te innen. We zijn hierbij niet echt nat geregend, maar het regende wel zoveel dat schrijven op papier niet meer ging.

Tussen 9:30 en 11 uur was het vrijwel droog en kwam er redelijk veel publiek. Dan om iets na 11 uur tot even voor 12 uur regende het harder (zelfs af en toe stevig). Daarna klaarde het echt op en begon het te waaien en de zon kwam zelfs door !! Maar het grote publiek kwam niet weer terug. Met name de gasten op de volle campings in en rond Bakkeveen zijn lang niet allemaal geweest. Wel werd de natte handel weer wat droog. Ondanks alles waren de handelaren best tevreden over de handel: het publiek wilde wel kopen.

En de beste opmerking die we hoorden: “het was beroerder geweest als de regen van onder zou komen, want daar zijn paraplu’s niet voor geschikt”. En ook standhouders die ons als organisatie een hart onder de riem steken met de opmerking:”na regen komt zonneschijn” en die uitspraak werd al rond 12 uur bewaarheid.

Ook is er deze markt (en de volgende weer voor degenen die het deze keer gemist hebben) een enquête formulier uitgereikt. Hierin staat een 7-tal vragen over de vlooienmarkt en de organisatie er omheen. De resultaten worden begin september bekend gemaakt.

Volgende markt: zaterdag 1 september (tot 13 uur).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2001, Vlooienmarkten

Geef een reactie