Vlooienmarkt 7 juli 2001

Vlooienmarkt zaterdag 7 juli: een impressie

Het weer: afgelopen week was het snikheet: temperaturen tot 30 graden in onze omgeving. Maar al op donderdagavond zware buien in het zuiden van het land. Het was echt wel een beetje spannend of we het tot zaterdagmiddag droog zouden kunnen houden. De meeste weersvoorspellers waren niet optimistisch. Een paar spatjes regen ergens in de nacht van vrijdag op zaterdag rond een uur of 4; dat was alles aan neerslag.

Al rond een uur of 2 (volgens betrokkenen zelf) waren de eerste standhouders naar de markt gekomen. Dit omdat het een warme, zwoele nacht was en slapen niet goed mogelijk. Om 5 uur waren er al tegen de 50 standhouders. Tegen ongeveer 8 uur arriveerden de laatste.

Het bleef grotendeels de gehele ochtend bewolkt. Dat was maar een geluk, anders waren de mensen op de onbeschutte plekjes waarschijnlijk door de warme, vochtige lucht verdreven.
We telden 187 standhouders. Zij hadden de warmte getrotseerd, waren niet op vakantie, niet aan het strand en ook niet naar de opendagen van vliegbasis Leeuwarden.

Er is wel eens meer publiek geweest. Het aantal geparkeerde auto’s was normaal, maar er waren duidelijk minder fietsers. Waarschijnlijk bang voor een fikse bui. Ook bleek men over het algemeen minder kooplustig dan de voorgaande markten. Het gezegde “vrouwen bloot, handel dood” klopte niet helemaal, maar het was wel duidelijk minder met de omzet. Wat wil je ook: een paar nachten slecht slapen door de hitte en dan slenteren over de markt met vele rijen aangeboden goederen. Ook waren de verkopers minder fanatiek. Ze lagen vaak lekker onderuit gezakt in hun stoel. Zelfs troffen we iemand aan die in slaap was gevallen ……

De Leeuwarder Courant schitterde weer door het maken van fouten: slechts 1 van onze 3 advertenties waren geplaatst en als datums in de 2 agenda’s werd donderdag genoemd. Allemaal fout natuurlijk. Ze hebben beterschap beloofd, maar herstel was al niet meer mogelijk.

Volgende markt zaterdag 21 juli (extra markt !!). Extra, omdat dan de bouwvak is begonnen en de campings vol zullen zitten. Maar … graag iets minder warm.

Hieronder een foto impressie van de markt. De eerste foto’s zijn van 8:30 uur en op de andere foto’s is de tijd nog op de foto te zien (ondanks de verkleining).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2001, Vlooienmarkten

Geef een reactie